12.11.2014

Απάντηση σε κριτική που δέχτηκε το Ελεγκτικό Συνέδριο κατά τον προσυμβατικό έλεγχο επενδύσεων μεγάλου οικονομικού ενδιαφέροντος για αποφάσεις του, έδωσε σήμερα ο πρόεδρος του Ανωτάτου Δικαστηρίου, Νικ. Αγγελάρας.

Ο ανώτατος δικαστής, με αφορμή, όπως όλα δείχνουν, αποφάσεις του δικαστηρίου που μπλόκαρε συμβάσεις (π.χ γήπεδο ΠΑΟ, αρχικό μπλοκάρισμα Ελληνικού κλπ) και την κριτική που ασκήθηκε εξέφρασε την αμέριστη εμπιστοσύνη του στους συναδέλφους του δικαστές του Ανωτάτου Δημοσιονομικού Δικαστηρίου.

Χαρακτηριστικά εξέφρασε «την αμέριστη εμπιστοσύνη του στο πρόσωπο και στην ευθυκρισία των δικαστών, όλων των βαθμών, του δικαστηρίου και την πεποίθησή του ότι οι δικαστές  του Ελεγκτικού Συνεδρίου θα συνεχίσουν να ασκούν τα δικαιοδοτικά τους καθήκοντα με την ίδια ευσυνειδησία και προσήλωση στην αρχή της νομιμότητας και στη διαφύλαξη του δημοσίου συμφέροντος, ανεξαρτήτως τυχόν αποπειρών κάμψης του φρονήματός τους».

Του Παναγιώτη Στάθη

http://www.capital.gr/news.asp?id=2154124

Σχετικές εικόνες

  • "Διαφυλάσσουμε το δημόσιο συμφέρον"
comments powered by Disqus
Ταυτότητα

To portal www.spatialplandev.gr δημιουργήθηκε στα μέσα του 2014 από την εταιρεία Spatial Planning & Development Ε.Π.Ε.

Επιστημονικός Υπεύθυνος της προσπάθειας αυτής έχει οριστεί ο κ. Κωνσταντίνος Τσάντζαλος, Δικηγόρος Αθηνών, πτυχιούχος της Νομικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών (MSc) στο γνωστικό αντικείμενο Χωροταξίας – Πολεοδομίας – Περιφερειακής Ανάπτυξης του Τμήματος Μηχανικών Χωροταξίας, Πολεοδομίας & Περιφερειακής Ανάπτυξης της Πολυτεχνικής Σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και υπ. Διδάκτωρ του Τμήματος Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης της Σχολής Οικονομικών και Πολιτικών Σπουδών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Facebook