22.02.2015
Το φθινόπωρο τα έργα για τουριστική επένδυση 100 εκατ. στην Κέα

Την έγκριση δόμησης για την έναρξη των έργων του πρώτου σύνθετου τουριστικού καταλύματος της χώρας στο νησί της Κέας, που συνδυάζει ξενοδοχειακές εγκαταστάσεις με κατοικίες και συμπληρωματικές υποδομές, χορήγησε η αρμόδια Διεύθυνση του Δήμου Σύρου-Ερμούπολης.

Η επένδυση της εταιρείας Ειδικού Σκοπού 24 Α.Ε., συμφερόντων του ομίλου της Dolphin Capital Investors, αναμένεται στο σύνολό της να φθάσει στο ύψος των 100 εκατ. ευρώ. Το επιχειρηματικό σχέδιο της εταιρείας, στο σκέλος που αφορά την κατασκευή του ξενοδοχείου του κέντρου θαλασσοθεραπείας, των υποδομών της μαρίνας και των υπηρεσιών καταδυτικού τουρισμού, έχει ενταχθεί στον Επενδυτικό Νόμο, εξασφαλίζοντας το ποσό των 4,9 εκατ. ευρώ με τη μορφή της επιχορήγησης. Την έγκριση για τη δημιουργία του σύνθετου τουριστικού καταλύματος, καθώς και των περιβαλλοντικών όρων αυτού, είχαν συνυπογράψει από κοινού πέρυσι ο πρώην υπουργός Περιβάλλοντος Γιάννης Μανιάτης και η πρώην υπουργός Τουρισμού, Ολγα Κεφαλογιάννη.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις της εταιρείας, εκτός απρόβλεπτων εξελίξεων για τη χώρα, τα έργα για τη δημιουργία του σύνθετου τουριστικού καταλύματος θα ξεκινήσουν το προσεχή φθινόπωρο. Επίσης, την άνοιξη η εταιρεία προγραμματίζει να πραγματοποιήσει διαγωνισμό για την ανάθεση των έργων σε κατασκευαστική εταιρεία. Στη φάση της κατασκευής, η εταιρεία υπολογίζει ότι θα απασχοληθούν 250 άτομα, ενώ αντίστοιχος αριθμός υπαλλήλων εκτιμά ότι θα εργάζονται με την πλήρη λειτουργία των τουριστικών εγκαταστάσεων. Η εταιρεία δηλώνει έτοιμη, παρά την οικονομική κρίση, να προχωρήσει στην επένδυση, η οποία βρίσκει την αποδοχή της δημοτικής αρχής λόγω της δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας, αλλά και των προοπτικών προσέλκυσης υψηλού εισοδηματικού επιπέδου τουριστών στο νησί. Το πολυτελές ξενοδοχείο, δυναμικότητας 94 κλινών, θα λειτουργήσει υπό την ομπρέλα του διεθνούς ομίλου της Αman Resorts. Επιπλέον, το κέντρο θαλασσοθεραπείας θα έχει τη δυνατότητα εξυπηρέτησης 100 ατόμων.

Του ΣΤΑΘΗ ΚΟΥΣΟΥΝΗ

http://www.kathimerini.gr/804390/article/oikonomia/epixeirhseis/to-f8inopwro-ta-erga-gia-toyristikh-ependysh-100-ekat-sthn-kea

Σχετικές εικόνες

  • Το φθινόπωρο τα έργα για τουριστική επένδυση 100 εκατ. στην Κέα
comments powered by Disqus
Ταυτότητα

To portal www.spatialplandev.gr δημιουργήθηκε στα μέσα του 2014 από την εταιρεία Spatial Planning & Development Ε.Π.Ε.

Επιστημονικός Υπεύθυνος της προσπάθειας αυτής έχει οριστεί ο κ. Κωνσταντίνος Τσάντζαλος, Δικηγόρος Αθηνών, πτυχιούχος της Νομικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών (MSc) στο γνωστικό αντικείμενο Χωροταξίας – Πολεοδομίας – Περιφερειακής Ανάπτυξης του Τμήματος Μηχανικών Χωροταξίας, Πολεοδομίας & Περιφερειακής Ανάπτυξης της Πολυτεχνικής Σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και υπ. Διδάκτωρ του Τμήματος Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης της Σχολής Οικονομικών και Πολιτικών Σπουδών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Facebook