Οι τελευταίες ανακοινώσεις μας
29.10.2014

Το www.spatialplandev.gr επιδιώκει να γίνει ένα δυναμικό on-line portal το οποίο και θα καλύπτει τον θεματικό χώρο τόσο του χωροταξικού και πολεοδομικού σχεδιασμού όσο και τα αντίστοιχα θέματα που προκύπτουν από την ανάπτυξη και την επενδυτική πλευρά του χώρου. Απευθύνεται κατά κύριο λόγο σε Δικηγόρους, Μηχανικούς και Οικονομολόγους και αποσκοπεί στο να γίνει τόσο ένα σημείο ενημέρωσης αλλά και επιστημονικού προβληματισμού.

Το site είναι δομημένο σε δύο μέρη. Το ειδησιογραφικό και το επιστημονικό.

Στο ειδησιογραφικό μέρος θα αναδημοσιεύονται νέα, άρθρα και γνώμες από τον ελληνικό και διεθνή τύπο, τα οποία και θα άπτονται της προαναφερόμενης θεματολογίας. Ο ρυθμός ενημέρωσης του ειδησιογραφικού σκέλους του portal θα είναι αρχικά εβδομαδιαίος. Το επιστημονικό μέρος θα περιλαμβάνει την δημοσίευση αποφάσεων δικαστηρίων τόσο της ελληνικής έννομης τάξης δικαστηρίων (π.χ. ΣτΕ, ΝΣΚ, τακτικά διοικητικά δικαστήρια) όσο και αλλοδαπών εννόμων τάξεων. Παράλληλα, θα δημοσιεύονται οι τελευταίες νομοθετικές εξελίξεις της ελληνικής έννομης τάξης, εκδόσεις, και αντίστοιχα άρθρα – γνώμες. Ο ρυθμός ανανέωσης του επιστημονικού μέρους όσον αφορά αρχικά την παράθεση της ελληνικής νομοθεσίας και νομολογίας θα είναι επίσης εβδομαδιαίος.

Καθώς επιθυμούμε το παρόν portal να αποτελέσει ένα δυναμικό χώρο επικοινωνίας και ανταλλαγής απόψεων που θα προάγει ουσιαστικά τον επιστημονικό διάλογο πάνω στην προαναφερόμενη θεματολογία, θα παρέχεται, επίσης, η δυνατότητα δημοσίευσης πρωτότυπων άρθρων σχετικά με τα θέματα που απασχολούν το portal (ήτοι τόσο με τον χωροταξικό και πολεοδομικό σχεδιασμό όσο και με την αναπτυξιακή προοπτική αυτών). Τα άρθρα θα χωρίζονται σε κατηγορίες ανάλογα με την έκταση αυτών. Λεπτομέρειες όμως για την δυνατότητα αυτή αργότερα….!

Σας καλωσορίζουμε λοιπόν στη νέα αυτή προσπάθεια στην οποία και σας θέλουμε αρωγούς!

Με εκτίμηση

Κωνσταντίνος Α. Τσάντζαλος

info@spatialplandev.gr

 

comments powered by Disqus
Ταυτότητα

To portal www.spatialplandev.gr δημιουργήθηκε στα μέσα του 2014 από την εταιρεία Spatial Planning & Development Ε.Π.Ε.

Επιστημονικός Υπεύθυνος της προσπάθειας αυτής έχει οριστεί ο κ. Κωνσταντίνος Τσάντζαλος, Δικηγόρος Αθηνών, πτυχιούχος της Νομικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών (MSc) στο γνωστικό αντικείμενο Χωροταξίας – Πολεοδομίας – Περιφερειακής Ανάπτυξης του Τμήματος Μηχανικών Χωροταξίας, Πολεοδομίας & Περιφερειακής Ανάπτυξης της Πολυτεχνικής Σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και υπ. Διδάκτωρ του Τμήματος Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης της Σχολής Οικονομικών και Πολιτικών Σπουδών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Facebook