22.03.2016
Πεντάστερο ξενοδοχείο το κτίριο του ΝΑΤ

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας "Καθημερινή" ξενοδοχείο 5 αστέρων έχει στόχο να δημιουργήσει ο όμιλος YAZBEK στο κέντρο της Αθήνας έπειτα από την ανακαίνιση υφιστάμενου κτιρίου ιδιοκτησίας του Ναυτικού Απομαχικού Ταμείου που βρίσκεται επί της οδού Ομήρου 19 και Ακαδημίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το ΝΑΤ έχει σε πρώτη φάση αποδεχθεί την πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος του ομίλου για τη μακροχρόνια μίσθωση του εν λόγω κτιρίου. Στο πλαίσιο αυτό, το ΝΑΤ έχει αποδεχθεί τη μίσθωση του κτιρίου για 25 χρόνια με δικαίωμα ανανέωσης ενώ ο όμιλος επιθυμεί τη μίσθωσή του για 50 χρόνια. Στην πρόταση περιλαμβάνεται η ανακαίνιση του κτιρίου και η μετατροπή του σε ξενοδοχείο 5 αστέρων με κόστος επισκευής, κατ’ εκτίμηση της εταιρείας, ύψους 5 εκατ. ευρώ. Ο όμιλος έχει κάνει προσφορά ετήσιου μισθώματος 100.000 ευρώ και κατάθεσης τραπεζικής εγγύησης επίσης 100.000 ευρώ, η οποία θα παραμείνει στο ΝΑΤ καθ’ όλη τη διάρκεια της μίσθωσης. Το κτίριο αποτελείται από 7 ορόφους συνολικής επιφάνειας 3.014.12 τ.μ.

Πρόκειται για κτίριο γραφείων της δεκαετίας του ’70 το οποίο σήμερα είναι κενό μισθωτών και χρήζει εκτεταμένων επισκευών ανακαίνισης καθώς παρατηρούνται φθορές, συνεπεία της παλαιότητας και της πολυετούς χρήσης. Σημειώνεται πως στην πρόταση του ομίλου, που υπογράφεται από τον πρόεδρό του Ρόναλντ Γιάσμπεκ, έχει εκδηλωθεί ενδιαφέρον για τη μίσθωση ενός ακόμη κτιρίου του ΝΑΤ, επί της οδού Ζαλοκώστα 7.

http://www.kathimerini.gr/853890/article/oikonomia/ellhnikh-oikonomia/pentastero-3enodoxeio-to-ktirio-toy-nat

Σχετικές εικόνες

  • Πεντάστερο ξενοδοχείο το κτίριο του ΝΑΤ
comments powered by Disqus
Ταυτότητα

To portal www.spatialplandev.gr δημιουργήθηκε στα μέσα του 2014 από την εταιρεία Spatial Planning & Development Ε.Π.Ε.

Επιστημονικός Υπεύθυνος της προσπάθειας αυτής έχει οριστεί ο κ. Κωνσταντίνος Τσάντζαλος, Δικηγόρος Αθηνών, πτυχιούχος της Νομικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών (MSc) στο γνωστικό αντικείμενο Χωροταξίας – Πολεοδομίας – Περιφερειακής Ανάπτυξης του Τμήματος Μηχανικών Χωροταξίας, Πολεοδομίας & Περιφερειακής Ανάπτυξης της Πολυτεχνικής Σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και υπ. Διδάκτωρ του Τμήματος Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης της Σχολής Οικονομικών και Πολιτικών Σπουδών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Facebook