05.07.2016

Το "πράσινο φως" από το Ελεγκτικό Συνέδριο έλαβε σήμερα η σύμβαση για το Ελληνικό. Ειδικότερα, οι αλλαγές στη σύμβαση με το νέο μνημόνιο κατανόησης (MoU) εγκρίθηκαν από το Ελεγκτικό Συνέδριο και μάλιστα χωρίς κάποιο σχόλιο ή παρατήρηση.

Υπενθυμίζεται ότι στην υπογραφή του μνημονίου κατανόησης (MoU) μεταξύ του Δημοσίου και της κοινοπραξίας επενδυτών με επικεφαλής την Lamda Development προχώρησαν στις 7 Ιουνίου οι δύο πλευρές. Το καταβλητέο τίμημα για το Ελληνικό διαμορφώνεται σε 915 εκατ. ευρώ, με την κοινοπραξία να έχει καταθέσει τον Νοέμβριο του 2014, κατά την υπογραφή της σύμβασης, εγγυητική επιστολή διάρκειας 2 ετών ύψους 30.000.000 ευρώ.

Στις τροποποιήσεις που προβλέπει το μνημόνιο κατανόησης συγκαταλέγονται έργα που θα υλοποιήσει ο ανάδοχος και αφορούν συγκοινωνιακές υποδομές, έργα διαχείρισης απορριμμάτων, αλλά και την καταβολή του τιμήματος, ύψους 915 εκατ. ευρώ, σε συντομότερο χρονικό διάστημα. Το 51%, δηλαδή, του συνολικού ονομαστικού Τιμήματος Αγοράς Μετοχών θα καταβληθεί έως το 2018. Προβλεπόταν η καταβολή έως το 2022.

http://www.capital.gr/story/3138891?utmsource=email

Σχετικές εικόνες

  • "Πράσινο φως" από το Ελεγκτικό Συνέδριο για τη σύμβαση του Ελληνικού
comments powered by Disqus
Ταυτότητα

To portal www.spatialplandev.gr δημιουργήθηκε στα μέσα του 2014 από την εταιρεία Spatial Planning & Development Ε.Π.Ε.

Επιστημονικός Υπεύθυνος της προσπάθειας αυτής έχει οριστεί ο κ. Κωνσταντίνος Τσάντζαλος, Δικηγόρος Αθηνών, πτυχιούχος της Νομικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών (MSc) στο γνωστικό αντικείμενο Χωροταξίας – Πολεοδομίας – Περιφερειακής Ανάπτυξης του Τμήματος Μηχανικών Χωροταξίας, Πολεοδομίας & Περιφερειακής Ανάπτυξης της Πολυτεχνικής Σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και υπ. Διδάκτωρ του Τμήματος Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης της Σχολής Οικονομικών και Πολιτικών Σπουδών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Facebook