08.11.2014
Τρεις προτάσεις σιδηροδρομικού τουρισμού

Τουριστικά πακέτα σιδηροδρομικής «κρουαζιέρας» θα πραγματοποιούνται από τον νέο χρόνο ύστερα από σχετικές συμφωνίες που έκλεισε η Ελληνική Εταιρεία Συντήρησης Σιδηροδρομικού Τροχαίου Υλικού (ΕΕΣΣΤΥ) στη διεθνή έκθεση τουρισμού (World Travel Market) στο Λονδίνο. Πρόκειται για εκδρομές, οι οποίες θα πραγματοποιούνται με συρμούς της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, σε διάφορα σημεία της χώρας με ιδιαίτερο τουριστικό ενδιαφέρον και εκτός προγράμματος τακτικών δρομολογίων. Η ΕΕΣΣΤΥ προχωρά σε συμφωνίες με τουριστικούς πράκτορες του εξωτερικού, παρέχοντας τα σιδηροδρομικά δρομολόγια, ενώ οι πράκτορες θα «ντύσουν» το προϊόν με τις υπόλοιπες παροχές που αφορούν τα καταλύματα και τη σίτιση των ταξιδιωτών. Πληροφορίες αναφέρουν ότι η ανταπόκριση των επαγγελματιών του τουρισμού στην έκθεση του Λονδίνου ήταν ιδιαίτερα θερμή, με αποτέλεσμα οι πρώτες συμφωνίες, μεταξύ τουριστικών πρακτόρων και ΕΕΣΣΤΥ, να βρίσκονται προ των πυλών. Η ΕΕΣΣΤΥ «κατέβηκε» στην έκθεση του Λονδίνου προσφέροντας τρεις προτάσεις εκδρομών, οι οποίες συγκέντρωσαν μεγάλο ενδιαφέρον.

Συγκεκριμένα, το ένα πακέτο σιδηροδρομικού τουρισμού περιλαμβάνει 6ήμερο γύρο της Πελοποννήσου. Ο γύρος της Πελοποννήσου θα ξεκινά από την Πάτρα και θα συνεχίζει σε Καλαμάτα, Μεσσήνη (αρχαίο Θέατρο), Τρίπολη, Κόρινθο, Αργος, Ναύπλιο. Το τμήμα του δικτύου που θα χρησιμοποιηθεί για τη συγκεκριμένη εκδρομή δεν φιλοξενεί σήμερα τακτικά δρομολόγια, ωστόσο με τη συνεργασία της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και την τεχνική υποστήριξη του ΟΣΕ, που πραγματοποιεί τις απαιτούμενες εργασίες συντήρησης, η διαδρομή θα είναι εφικτή.

Η διαδρομή Ζαχλωρού - Καλάβρυτα με τον οδοντωτό αποτελεί ακόμη μία πρόταση της ΕΕΣΣΤΥ, η οποία μάλιστα έχει προγραμματιστεί να εκτελείται με την παλιά ατμάμαξα, τον Μουτζούρη. Ο Μουτζούρης, που χρονολογείται από το 1860, βρίσκεται ήδη στο εργοστάσιο της ΕΕΣΣΤΥ στον Πειραιά για να επισκευαστεί και θα είναι έτοιμο να «τρέξει» στις γραμμές του ΟΣΕ στα μέσα Δεκεμβρίου.

Με παλιό αλλά και σύγχρονο τρένο θα πραγματοποιηθεί ο γύρος του Πηλίου, ο οποίος σύμφωνα με στελέχη της ΕΕΣΣΤΥ αποτελεί εκδρομή που εάν υπάρξει άμεσα ζήτηση μπορεί, τεχνικά, να ξεκινήσει ακόμη και αύριο. Στη συνέχεια η ΕΕΣΣΤΥ, σε συνεργασία με την ΤΡΑΙΝΟΣΕ προγραμματίζει εκδρομές σε Δελφούς και Μετέωρα, από τον Βόλο στοχεύοντας στον θρησκευτικό τουρισμό.

Μεγάλο project

«Οι τρεις προτάσεις (σ.σ. γύρος Πελοποννήσου, Πήλιο και Καλάβρυτα) αποτελούν μόνο ένα μέρος του μεγάλου project επένδυσης στον σιδηροδρομικό τουρισμό που σχεδιάζουν η ΕΕΣΣΤΥ και η ΤΡΑΙΝΟΣΕ, το οποίο θα προχωρήσει με βήματα γοργά στο άμεσο μέλλον, εφόσον φυσικά το κοινό αγκαλιάσει τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία», δήλωσε μετά την έκθεση του Λονδίνου ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΕΕΣΣΤΥ Στεφ. Αγιάσογλου.

Της ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΣ ΚΑΣΣΙΜΗ

Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Σχετικές εικόνες

  • Τρεις προτάσεις σιδηροδρομικού τουρισμού
comments powered by Disqus
Ταυτότητα

To portal www.spatialplandev.gr δημιουργήθηκε στα μέσα του 2014 από την εταιρεία Spatial Planning & Development Ε.Π.Ε.

Επιστημονικός Υπεύθυνος της προσπάθειας αυτής έχει οριστεί ο κ. Κωνσταντίνος Τσάντζαλος, Δικηγόρος Αθηνών, πτυχιούχος της Νομικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών (MSc) στο γνωστικό αντικείμενο Χωροταξίας – Πολεοδομίας – Περιφερειακής Ανάπτυξης του Τμήματος Μηχανικών Χωροταξίας, Πολεοδομίας & Περιφερειακής Ανάπτυξης της Πολυτεχνικής Σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και υπ. Διδάκτωρ του Τμήματος Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης της Σχολής Οικονομικών και Πολιτικών Σπουδών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Facebook