29.04.2015
Ξεμπλοκάρονται τα 7 εκατ. ευρώ για το γήπεδο του Παναθηναϊκού

Ανοίγει το δρόμο, σύμφωνα με πληροφορίες, η Ολομέλεια του Ελεγκτικού Συνεδρίου για την αναβάθμιση της έδρας του Παναθηναϊκού στην Λεωφόρο Αλεξάνδρας, καθώς αναμένεται να ξεμπλοκάρει τα 7 εκατομμύρια της Περιφέρειας που θα διατεθούν για αυτό το σκοπό. Σύμφωνα με δικαστικές πηγές, σε διάσκεψη κεκλεισμένων των θυρών, οι δικαστές (υπό τον πρόεδρό του Νίκο Αγγελάρα )αποφάσισαν να ανατρέψουν δυο προηγούμενες αποφάσεις του ίδιου δικαστηρίου (κλιμακίου και τμήματος) και να κάνουν δεκτή την εισήγηση του επιτρόπου Επικρατείας, Μιχαήλ Ζυμή να γίνει δηλαδή δεκτή η αίτηση του Παναθηναϊκού κατά της προηγούμενης απόφασης του ανωτάτου δημοσιονομικού δικαστηρίου.

Με την προηγούμενη απόφαση είχε κριθεί παράνομη η σύμβαση χορήγησης επτά εκατομμυρίων ευρώ (από τον τέως περιφερειάρχη Γιάννη Σγουρό) για την αναβάθμιση του γηπέδου των Αμπελοκήπων. Σύμφωνα με το «σκεπτικό» εκείνης της απόφασης η χορήγηση του προαναφερθέντος κονδυλίου «είναι αντίθετη στο δημόσιο συμφέρον, ενώ παράλληλα παραβιάζεται η αρχή της οικονομικότητας».

Όμως, ο Παναθηναϊκός άσκησε έφεση επί της απόφασης που δεν ενέκρινε το επίμαχο «κονδύλι» και όπως φαίνεται δικαιώνεται.

Σχεδόν ομόφωνα

Οι σύμβουλοι του Ελεγκτικού Συνεδρίου, σχεδόν ομόφωνα, έκριναν ότι οι εργασίες επί του συνόλου των αθλητικών εγκαταστάσεων του Παναθηναϊκού, καθιστούν το γήπεδο ποιο ασφαλές τόσο για τους αθλητές, όσο και για τους φιλάθλους που το επισκέπτονται. Συγχρόνως όμως οι εργασίες αναβάθμισης των εγκαταστάσεων του γηπέδου ανταποκρίνονται στις πρόσθετες προδιαγραφές που απαιτούνται από τους Ελληνικούς κανονισμούς για την διεξαγωγή του εθνικού πρωταθλήματος ποδοσφαίρου, αλλά και σε εκείνες τους κανονισμούς που ορίζονται από την αρμόδια ποδοσφαιρική ομοσπονδία (ΟΥΕΦΑ). Θεωρούν δε πως η χρηματοδότηση της περιφέρειας Αττικής άπτεται του ευρύτερου δημόσιου συμφέροντος που προκύπτει εμμέσως από την διεθνή προβολή και διαφήμιση της χώρας μας και δεν αντίκειται στην γενική αρχή της χρηστής δημοσιονομικής διαχείρισης.

Του Παναγιώτη Στάθη

http://www.capital.gr/news.asp?id=2292641

Σχετικές εικόνες

  • Ξεμπλοκάρονται τα 7 εκατ. ευρώ για το γήπεδο του Παναθηναϊκού
comments powered by Disqus
Ταυτότητα

To portal www.spatialplandev.gr δημιουργήθηκε στα μέσα του 2014 από την εταιρεία Spatial Planning & Development Ε.Π.Ε.

Επιστημονικός Υπεύθυνος της προσπάθειας αυτής έχει οριστεί ο κ. Κωνσταντίνος Τσάντζαλος, Δικηγόρος Αθηνών, πτυχιούχος της Νομικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών (MSc) στο γνωστικό αντικείμενο Χωροταξίας – Πολεοδομίας – Περιφερειακής Ανάπτυξης του Τμήματος Μηχανικών Χωροταξίας, Πολεοδομίας & Περιφερειακής Ανάπτυξης της Πολυτεχνικής Σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και υπ. Διδάκτωρ του Τμήματος Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης της Σχολής Οικονομικών και Πολιτικών Σπουδών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Facebook