17.09.2014
Παραχωρήθηκαν 20 ακίνητα για την Αθηναϊκή Ριβιέρα

Συνολικά 20 ακίνητα παραχωρήθηκαν στην εταιρεία Αττικό Παράκτιο Μέτωπο Α.Ε. με τις υπ. αριθμ.: 143/43399 (ΦΕΚ 2424 τεύχος Β΄ 11/9/2014) και 148/43856 (ΦΕΚ 2429 Τεύχος Β΄ 12/9/2014) Κοινές Υπουργικές Αποφάσεις που υπέγραψαν οι υπουργοί Οικονομικών, Γκίκας Χαρδούβελης, Τουρισμού, Όλγα Κεφαλογιάννη και υφυπουργός Ανάπτυξης, Νότης Μηταράκης.

Τα ακίνητα ανοίγουν το δρόμο για τη σταδιακή αξιοποίηση της «γραμμής» μήκους 45 χλμ., από το Φάληρο έως το Σούνιο.

Επίσης, σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, μέσα στο προσεχές διάστημα αναμένεται να προκηρυχθεί ο διαγωνισμός για την ανάπλαση του Φαληρικού όρμου. Το συγκεκριμένο έργο, προϋπολογισμού 230 εκατ. ευρώ, προβλέπει την ανάπλαση της περιοχής που εφάπτεται με το χώρο του παλαιού Ιπποδρόμου στην κατάληξη της λεωφόρου Συγγρού και με το στάδιο ειρήνης και φιλίας προς τα δυτικά.

Με αφορμή την μεταβίβαση περιουσιακών στοιχείων του Δημοσίου στην «Παράκτιο Αττικό Μέτωπο Α.Ε.»  συναντήθηκαν σήμερα στο Υπουργείο Ανάπτυξης  ο κ. Μηταράκης με τον πρόεδρο της εταιρείας, κ. Άρη Ματιάτο.

Όπως δήλωσε ο υφυπουργός Ανάπτυξης μετά το πέρας της συνάντησης, συζητήθηκαν "θέματα που αφορούν τη διαδικασία παραχώρησης δημοσίων ακινήτων σε αυτή. Είναι μια διαδικασία που τρέχει πλέον με γρήγορους ρυθμούς. Το έργο για το οποίο δεσμεύτηκε ο Πρωθυπουργός στις προγραμματικές του δηλώσεις και το οποίο θα αναδείξει τις δυνατότητες της Αττικής, έχει ήδη ξεκινήσει".

"Κύριο μέλημα μας είναι να αναδείξουμε την Αθηναϊκή Ριβιέρα. Στόχος διττός και ισορροπημένος" τόνισε ο κ. Μηταράκης συμπληρώνοντας ότι "αφενός θέλουμε, να προσελκύσουμε νέες επενδύσεις που θα δημιουργήσουν νέες θέσεις εργασίας. Επενδύσεις που θα πραγματοποιηθούν σε περιβάλλον σταθερών κανόνων, αυστηρών προδιαγραφών και με πρώτο γνώμονα την απόλυτη διασφάλιση των συμφερόντων του ελληνικού λαού. Αφετέρου, θα προωθηθούν έργα που αναβαθμίζουν την ποιότητα της ζωής σε ολόκληρο το λεκανοπέδιο και αυξάνουν την προσβασιμότητα των πολιτών στην θάλασσα όπως για παράδειγμα στον Φαληρικό όρμο, ο οποίος πέρασε στην κυριότητα του Παράκτιου Μετώπου".

«Στην προσπάθεια αξιοποίησης της Αθηναϊκής Ριβιέρας η υποστήριξη του Υπουργείου σε κάθε βήμα είναι δεδομένη και αμέριστη» κατέληξε ο κ. Μηταράκης.

Από την πλευρά του ο κ. Ματιάτος δήλωσε ότι «Με τη μεταβίβαση ακινήτων στην εταιρεία ΠΑΡΑΚΤΙΟ ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ ΑΕ ξεκινάμε ουσιαστικά το μεγάλο έργο του νοικοκυρέματος των δημοσίων εκτάσεων, από το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας στο Φάληρο  μέχρι το Ναό του Ποσειδώνα στο Σούνιο. Στόχος μας είναι να καταγράψουμε τη δημόσια περιουσία στην υπό αξιοποίηση περιοχή, να ξεκαθαρίσουμε το ιδιοκτησιακό καθεστώς και να την προστατεύσουμε. Βάζουμε τέλος στο χάος, τις αυθαιρεσίες και τις καταπατήσεις».

Η λίστα των ακινήτων 1. Δημόσιο κτήμα στη Γλυφάδα από τα Αστέρια Γλυφάδας μέχρι το Αθλητικό Κέντρο Αγ. Κοσμά, έκτασης 176.161 τ.μ.

2. Φαληρικός Όρμος έκταση 757.500 τ.μ. (beach volley, Κεραίες Cosmote, Vodafone Wind, ΤΑΕ KWON DO)

3. Εδαφική έκταση 64.100 τ.μ. στην περιοχή Αναβύσσου Αττικής. (Εστιατόρια, Αλιευτικό καταφύγιο- Π. Φώκαια)

4. Στη Βούλα Αττικής 90.095 τ.μ. από Α’ Αλιπέδου Βούλας μέχρι Β’ Αλιπέδου Βούλας. (Ναυτικός Όμιλος, ΝΟΤΟΣ, Vivemar)

5. Στη Βούλα – Μεγάλο Καβούρι 62.275 τ.μ. (Ακτή Β’ Βούλας)

6. Ακτή Α’ Αλιπέδου Βούλας έκτασης 146.665 τ.μ. (Ακτή Α’ Βούλας South Coast και Εστιατόριο Ακτής Ειρηνικός)

7. Στη Βάρκιζα 7.500 τ.μ.

8. Την εδαφική έκταση των καταργημένων Αλυκών Αναβύσσου 669.095 τ.μ.

9. Έκταση 9.220 τ.μ. στην Ανάβυσσο Αττικής.

10. Έκταση 8.860 τ.μ. στον Άγιο Νικόλαο Αναβύσσου Αττικής.

11. Εδαφική έκταση 258.250 τ.μ. στη Λομβάρδα  –  Κρωπία, Αττικής. (ΜΟΗΙΤΟ ΒΑΥ)

12. Εδαφική έκταση 326.315 τ.μ. στο Λαγονήσι Αττικής . (GRAND RESORT)

13. Δέλτα Φαλήρου (Μαρίνα Φλοίσβου) 262.423 τ.μ. (N.O. Π. Φαλήρου)

14. ‘Ακτή Αλίμου 69.725 τ.μ. (Ακτή του Ήλιου – Bolivar)

15. Έκταση από Μαρίνα Φλοίσβου μέχρι κέντρο Φλοίσβου, στο Π. Φάληρο έκτασης 90.825 τ.μ. (Πάρκο Φλοίσβου)

16. Έκταση 20.420 τ.μ. στον Άλιμο Αττικής από ακτή Αλίμου έως όρια Αγ. Κοσμά. (Παιδικές χαρές, Άλσος)

17. Εδαφική έκταση 278.000 τ.μ. στη Γλυφάδα Αττικής. (Αστέρια Γλυφάδας)

18. Ακτή Βάρκιζας έκτασης 252.000 τ.μ. (VARKIZA RESORT, YABANAKI, THALASSEA)

19. Μικρό Καβούρι – Βουλιαγμένη (Ακτή Βουλιαγμένης) 96.000 τ.μ..

20. Μαύρο Λιθάρι μήκους 1.000 μ (EDEN Beach).

http://www.capital.gr/news.asp?id=2109585
Πηγή: Capital.gr

Σχετικές εικόνες

  • Παραχωρήθηκαν 20 ακίνητα για την Αθηναϊκή Ριβιέρα
comments powered by Disqus
Ταυτότητα

To portal www.spatialplandev.gr δημιουργήθηκε στα μέσα του 2014 από την εταιρεία Spatial Planning & Development Ε.Π.Ε.

Επιστημονικός Υπεύθυνος της προσπάθειας αυτής έχει οριστεί ο κ. Κωνσταντίνος Τσάντζαλος, Δικηγόρος Αθηνών, πτυχιούχος της Νομικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών (MSc) στο γνωστικό αντικείμενο Χωροταξίας – Πολεοδομίας – Περιφερειακής Ανάπτυξης του Τμήματος Μηχανικών Χωροταξίας, Πολεοδομίας & Περιφερειακής Ανάπτυξης της Πολυτεχνικής Σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και υπ. Διδάκτωρ του Τμήματος Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης της Σχολής Οικονομικών και Πολιτικών Σπουδών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Facebook