01.03.2014
Στη Σαντορίνη το δεύτερο ξενοδοχείο Intercontinental στην Ελλάδα

Στη Σαντορίνη θα λειτουργήσει το δεύτερο ξενοδοχείο Intercontinental στην Ελλάδα. Αυτό αποκαλύπτει, μέσω της «Κ», ο γενικός διευθυντής του Intercontinental Αθηνών, Πάνος Παναγιωτόπουλος, επισημαίνοντας ότι θα είναι η πρώτη επέκταση του διεθνούς ομίλου στην Ελλάδα, έπειτα από περίπου 30 χρόνια παρουσίας στην ξενοδοχειακή αγορά της Αθήνας. Στόχος είναι οι εργασίες για τη δημιουργία του Intercontinental Σαντορίνης να ξεκινήσουν φέτος, ώστε να είναι έτοιμο προς λειτουργία σε δύο με τρία χρόνια. Ο κ. Παναγιωτόπουλος τονίζει ότι για το ξενοδοχείο έχει, ήδη, υπογραφεί προσύμφωνο. Η μονάδα θα διαθέτει 120 δωμάτια, θα έχει 40 σουίτες με ιδιωτικές πισίνες, σπα, συνεδριακό κέντρο και δύο εστιατόρια, εκ των οποίων το ένα θα επιδιωχθεί να λειτουργήσει από διεθνή αλυσίδα εστίασης.

Επένδυση 30 εκατ. ευρώ

Το νέο ξενοδοχείο θα πάρει τη θέση της παλιάς μονάδας Image, που παραμένει κλειστή και είχε εξαγοραστεί πριν από λίγα χρόνια από την Αθήναιον Α.Ε., η οποία και θα «τρέξει» την επένδυση. H ιδιοκτήτρια εταιρεία, προκειμένου να καταστεί εφικτή η επένδυση, ύψους 30 εκατ. ευρώ, αγόρασε και όμορες εκτάσεις. Ο κ. Παναγιωτόπουλος σημειώνει ότι η Αθήναιον Α.Ε. έλαβε την απόφαση για το νέο ξενοδοχείο, εκτιμώντας ότι θα υπάρξει αύξηση της τουριστικής ζήτησης στην Ελλάδα για τα επόμενα χρόνια, γεγονός που δημιουργεί επενδυτικές προοπτικές στον τομέα. Επίσης, υπογραμμίζει ότι πρόσθετο ρόλο έπαιξε η αυξητική τάση του τουρισμού στη Σαντορίνη η οποία διατηρήθηκε ακόμη και την περίοδο της κρίσης. Στο μεταξύ, ο κ. Παναγιωτόπουλος αναφέρει ότι παράλληλα ανανεώθηκε στις αρχές του έτους και το συμβόλαιο ανάθεσης στο Intercontinental Αθηνών της διαχείρισης του συνεδριακού κέντρου της Εθνικής Ασφαλιστικής που βρίσκεται στην οδό Συγγρού. To συνεδριακό κέντρο με δυναμικότητα εξυπηρέτησης έως 700 ατόμων θα βρίσκεται υπό τον έλεγχο του ξενοδοχείου έως και το έτος 2017. Επίσης, υπογραμμίζει ότι βρίσκονται σε εξέλιξη διαπραγματεύσεις προκειμένου να φιλοξενηθεί για πρώτη φορά στην Ελλάδα, φέτος, το ευρωπαϊκό συνέδριο του ομίλου της Intercontinental Hotels Group.

Τα συνέδρια

Ο γενικός διευθυντής του ξενοδοχείου με βάση τα μέχρι στιγμής στοιχεία εκτιμά ότι, φέτος, ο τζίρος του Intercontinental Αθηνών θα σημειώσει αύξηση κατά, περίπου, 10%. Μόνο, από την αύξηση των συνεδρίων και εκδηλώσεων κατά τη φετινή σεζόν εκτιμά ότι θα πραγματοποιηθούν 10.000 περισσότερες διανυκτερεύσεις σε σχέση με το 2013.

Παραδοσιακές αγορές προσέλκυσης συνεδρίων για την ξενοδοχειακή μονάδα παραμένουν η Αγγλία, η Γερμανία και η Γαλλία. Ομως, φέτος, επανεμφανίστηκαν συνέδρια και από ανερχόμενες αγορές, όπως είναι η Ρωσία και η Ινδία. Ο κ. Παναγιωτόπουλος αποδίδει την ανοδική πορεία στο γεγονός ότι έχει επανακτηθεί η εμπιστοσύνη από τις ξένες αγορές για τον αθηναϊκό προορισμό, καθώς έχουν εκλείψει οι ταραχές προηγούμενων ετών. Επιπροσθέτως, έχει ενισχυθεί η τουριστική ζήτηση για το πρώτο εξάμηνο λόγω της ελληνικής προεδρίας στην Ε.Ε. Μεταξύ των προτεραιοτήτων για την περαιτέρω ανάπτυξη του τουρισμού της Αθήνας θεωρεί ότι είναι η εκ νέου ενεργοποίηση των προσπαθειών για τη μετασκευή και λειτουργία ως συνεδριακού κέντρου του πρώην κτιρίου του Τάε Κβο Ντο στο Φάληρο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι έπειτα από αρκετά χρόνια είναι η πρώτη φορά που καταγράφεται τόσο μεγάλη κινητικότητα από διεθνείς αλυσίδες στην κατεύθυνση επέκτασης των δραστηριοτήτων τους στην ελληνική ξενοδοχειακή αγορά.

Η τελευταία εξέλιξη αφορά την απόφαση της Carlson Rezidor Group, μιας διεθνούς αλυσίδας με 1.340 ξενοδοχεία σε λειτουργία και ανάπτυξη σε 105 χώρες, να επεκτείνει τη δραστηριότητά της στην Κρήτη. Η διεθνής αλυσίδα, που έχει παρουσία και στην Αθήνα με το Radisson Blu Park Hotel, υπέγραψε σύμβαση franchise με την οικογένεια Γενιατάκη ιδιοκτήτρια του ξενοδοχείου Minos Imperial Luxury Beach Resort and Spa (στην περιοχή Μίλατος στο Λασίθι). Στη μονάδα της Κρήτης θα υλοποιηθεί, σταδιακά, επένδυση ύψους 8,5 εκατ. ευρώ προκειμένου από το δεύτερο τρίμηνο του 2016 να λειτουργήσει με τη νέα επωνυμία Radisson Blu Beach Resort.

ΤΟΥ ΣΤΑΘΗ ΚΟΥΣΟΥΝΗ

Πηγή: Η Καθημερινή

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Σχετικές εικόνες

  • Στη Σαντορίνη το δεύτερο ξενοδοχείο Intercontinental στην Ελλάδα
comments powered by Disqus
Ταυτότητα

To portal www.spatialplandev.gr δημιουργήθηκε στα μέσα του 2014 από την εταιρεία Spatial Planning & Development Ε.Π.Ε.

Επιστημονικός Υπεύθυνος της προσπάθειας αυτής έχει οριστεί ο κ. Κωνσταντίνος Τσάντζαλος, Δικηγόρος Αθηνών, πτυχιούχος της Νομικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών (MSc) στο γνωστικό αντικείμενο Χωροταξίας – Πολεοδομίας – Περιφερειακής Ανάπτυξης του Τμήματος Μηχανικών Χωροταξίας, Πολεοδομίας & Περιφερειακής Ανάπτυξης της Πολυτεχνικής Σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και υπ. Διδάκτωρ του Τμήματος Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης της Σχολής Οικονομικών και Πολιτικών Σπουδών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Facebook