28.12.2014
Στον υψηλό και ποιοτικό τουρισμό επενδύει η Dolphin

Επενδύοντας στον υψηλό και ποιοτικό τουρισμό, τα σχέδια της Dolphin Capital Investors (DCI) προβλέπουν την υλοποίηση εννέα resorts με διεθνή brands στην Ελλάδα, τέσσερα από τα οποία θα προστεθούν στο χαρτοφυλάκιό της τα επόμενα τρία-τέσσερα χρόνια. Ως τώρα η Dolphin έχει επενδύσει 300 εκατ. ευρώ ίδια κεφάλαια στις επενδύσεις της σε ξενοδοχεία στη χώρα, ενώ, σύμφωνα με τον ιδρυτή και διευθύνοντα σύμβουλο του ομίλου κ. Μίλτο Καμπουρίδη, όλο το πρόγραμμά της στην ελληνική επικράτεια θα απορροφήσει πάνω από 2 δισ. ευρώ. Η εταιρεία έχει αντλήσει σχεδόν 1,5 δισ. ευρώ σε επενδυτικά οχήματα, με κύριο την Dolphin Capital Investors, ενώ πρόσφατα συστάθηκε η Dolpin Capital Opportunities με αντικείμενο τις επενδυτικές ευκαιρίες και την αγορά ξενοδοχειακών μονάδων, προσδοκώντας ότι οι τράπεζες θα δείξουν προθυμία για την πώληση ξενοδοχείων στις περιπτώσεις που τα δάνεια δεν εξυπηρετούνται.

Συμφωνία με fund

Εν τω μεταξύ τον περασμένο Μάρτιο η Dolphin προχώρησε σε συμφωνία με το διεθνές επενδυτικό fund Colony Capital, το οποίο θα επενδύσει 100 εκατ. ευρώ σε δύο έργα που υλοποιούνται στην Ελλάδα. Τα χρήματα αυτά θα βοηθήσουν την εταιρεία να ξεκινήσει την κατασκευή του Jack Nicklaus Signature γηπέδου γκολφ στο Πόρτο Χέλι, καθώς και του δεύτερου Aman Resort στη χώρα και πρώτου σύνθετου τουριστικού καταλύματος στη θέση Βρόσκοπος στην Τζια. Το τελευταίο έχει ήδη υπαχθεί στον νέο αναπτυξιακό νόμο, ενώ έχουν ολοκληρωθεί οι περιβαλλοντικές άδειες και διαμορφώνεται η αρχιτεκτονική μελέτη για να υποβληθεί στον Ελληνικό Οργανισμό Τουρισμού (ΕΟΤ) ώστε να εκδοθεί η τελική άδεια οικοδομής. Το συγκρότημα θα αποτελείται από ξενοδοχείο 350 κλινών, κέντρο θαλασσοθεραπείας και τουριστικές κατοικίες σε γήπεδο 645 στρεμμάτων, με την επένδυση να υπολογίζεται στα 60 εκατ. ευρώ, ενώ αναμένεται να δημιουργήσει 400 θέσεις εργασίας στη φάση της κατασκευής και 250 θέσεις κατά τη διάρκεια της λειτουργίας της.

Με επιτυχία

Το πρώτο από τα τουριστικά εγχειρήματα της DCI στην Ελλάδα, το Amanzoe Resort, έχοντας διανύσει πάνω από δύο χρόνια επιτυχημένης λειτουργίας, εντάσσεται στο πλαίσιο του ευρύτερου προγράμματος άνω των 300 εκατ. ευρώ που υλοποιείται στην περιοχή του Κρανιδίου. Το 2014 η εταιρεία εγκαινίασε μία ακόμη μονάδα, το Nikki Beach Resort & Spa στο Πόρτο Χέλι, το οποίο περιλαμβάνεται στην πρώτη φάση υλοποίησης του έργου Porto Heli Collection, ένα από τα 14 πρότζεκτ σύνθετων τουριστικών επενδύσεων που αναπτύσσει η DCI, επτά στην Ελλάδα και επτά στο εξωτερικό. Από αυτά τέσσερα έχουν ήδη υλοποιηθεί ή είναι σε πλήρη εξέλιξη (Amanzo'e και Nikki Beach στο Πόρτο Χέλι, Playa Grande στη Δομινικανή Δημοκρατία και Pearl Island στον Παναμά).

Στους δύο μήνες λειτουργίας του το Nikki Beach απασχόλησε περίπου 180 άτομα προσωπικό, ενώ η πληρότητά του κατά την περίοδο αιχμής άγγιξε το 100%. Αντίστοιχα, στο Amanzoe, το οποίο περιλαμβάνει 38 σουίτες και τη χρονιά που πέρασε έγινε επέκταση με τέσσερις καμπάνες στην παραλία, η πληρότητα έφθασε στο 98% τον Ιούλιο και τον Αύγουστο. Το ξενοδοχείο, που άνοιξε στις 2 Απριλίου και θα είναι σε λειτουργία ως τις 6 Ιανουαρίου 2015, παραμένει ένα από τα τρία καλύτερα ανάμεσα στα 26 της πολυτελούς αλυσίδας, με μέση τιμή διαμονής στα 1.500 ευρώ. Πάνω από το 30% των πελατών του χρησιμοποιούν ελικόπτερο για τη μετακίνησή τους από και προς την Αθήνα, ενώ καταναλώνουν περισσότερα από 450 ευρώ ανά δωμάτιο την ημέρα, πέρα από το κόστος διαμονής.

Μέρος επίσης του Porto Heli Collection, στο τουριστικό συγκρότημα Amanzoe θα κατασκευαστούν 29 premium branded κατοικίες, από τις οποίες ως τώρα έχουν πουληθεί οι 13, ενώ αναμένεται να καταλήξουν άμεσα οι διαπραγματεύσεις για κάποιες ακόμη. Οι τιμές πώλησης κυμαίνονται από 3 ως 15 εκατ. ευρώ, με μέση τιμή τα 7 εκατ. ευρώ και τους αγοραστές να είναι κυρίως από Ευρώπη και Αμερική. Οι ιδιόκτητες βίλες μισθώνονται το καλοκαίρι με τη βοήθεια του ξενοδοχείου με τιμή 7.000 ευρώ την ημέρα και το 2014 εντάχθηκαν στο δυναμικό του ξενοδοχείου τέσσερις, οι οποίες είχαν μεγάλη ζήτηση.

Πηγή: ΤΟ ΒΗΜΑ

 

Σχετικές εικόνες

  • Στον υψηλό και ποιοτικό τουρισμό επενδύει η Dolphin
comments powered by Disqus
Ταυτότητα

To portal www.spatialplandev.gr δημιουργήθηκε στα μέσα του 2014 από την εταιρεία Spatial Planning & Development Ε.Π.Ε.

Επιστημονικός Υπεύθυνος της προσπάθειας αυτής έχει οριστεί ο κ. Κωνσταντίνος Τσάντζαλος, Δικηγόρος Αθηνών, πτυχιούχος της Νομικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών (MSc) στο γνωστικό αντικείμενο Χωροταξίας – Πολεοδομίας – Περιφερειακής Ανάπτυξης του Τμήματος Μηχανικών Χωροταξίας, Πολεοδομίας & Περιφερειακής Ανάπτυξης της Πολυτεχνικής Σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και υπ. Διδάκτωρ του Τμήματος Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης της Σχολής Οικονομικών και Πολιτικών Σπουδών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Facebook