06.05.2014
Πiraiki Center: Η Σύρος αποκτά το δικό της Mall

Το πρώτο εμπορικό κέντρο σε ελληνικό νησί, θα αποκτήσει τους επόμενους μήνες η Σύρος καθώς προωθείται στην Ερμούπολη η κατασκευή του Πiraiki Center.

Πρόκειται για ένα συγκρότημα επιφάνειας 7.500 τ.μ. με επιπλέον τις κοινόχρηστες επιφάνειες και τις μεγάλες βεράντες συνολικής έκτασης 2.400 τ.μ. Το... mall της Σύρου θα περιλαμβάνει εμπορικούς χώρους υψηλού επιπέδου και πρωτοποριακούς χώρους διασκέδασης και ψυχαγωγίας όπως cafe, bowling, εστιατόρια κ.λπ.

Σημειώνεται ότι οι βεράντες προκύπτουν από τον πλεονάζοντα συντελεστή δόμησης και για το λόγο αυτό λαμβάνουν άδεια κύριας χρήσης. Επιπλέον, προβλέπεται η δημιουργία στεγασμένων και υπαιθρίων χώρων στάθμευσης αυτοκινήτων (οι στεγασμένοι θα αντιστοιχούν σε 1.000 τ.μ. και οι υπαιθριοι σε 800 τ.μ.) για περίπου 90 οχήματα.

Το Πiraiki Center θα έχει καθαρή επιφάνεια προς μίσθωση (GLA) 6.200 τ.μ. και ενιαίες επιφάνειες ενοικίασης από 60 έως 1.200 τ.μ.

Στην Ερμούπολη δεν υπάρχουν ενιαίες εμπορικές επιφάνειες πάνω από 150 τ.μ. με αποτέλεσμα οι μεγάλες αλυσίδες λιανικής και ψυχαγωγίας να μην μπορούν να τοποθετηθούν στη Σύρο παρά το γεγονός ότι είναι το πιο πυκνοκατοικημένο νησί των Κυκλάδων με 25.000 μόνιμους κατοίκους που την καλοκαιρινή περίοδο γίνονται 65.000.

Ηδη έχει προχωρήσει συμφωνία με τον όμιλο Lidl για τη δημιουργία καταστήματος στο εμπορικό κέντρο ενώ ξεκινούν και οι διαδικασίες μίσθωσης των υπολοίπων χώρων.

http://www.ered.gr/gr/newInside.php?art=31154 

Σχετικές εικόνες

  • Πiraiki Center: Η Σύρος αποκτά το δικό της Mall
  • Πiraiki Center: Η Σύρος αποκτά το δικό της Mall
  • Πiraiki Center: Η Σύρος αποκτά το δικό της Mall
comments powered by Disqus
Ταυτότητα

To portal www.spatialplandev.gr δημιουργήθηκε στα μέσα του 2014 από την εταιρεία Spatial Planning & Development Ε.Π.Ε.

Επιστημονικός Υπεύθυνος της προσπάθειας αυτής έχει οριστεί ο κ. Κωνσταντίνος Τσάντζαλος, Δικηγόρος Αθηνών, πτυχιούχος της Νομικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών (MSc) στο γνωστικό αντικείμενο Χωροταξίας – Πολεοδομίας – Περιφερειακής Ανάπτυξης του Τμήματος Μηχανικών Χωροταξίας, Πολεοδομίας & Περιφερειακής Ανάπτυξης της Πολυτεχνικής Σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και υπ. Διδάκτωρ του Τμήματος Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης της Σχολής Οικονομικών και Πολιτικών Σπουδών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Facebook