13.02.2014
Bloomberg: Ποιες είναι οι δέκα καλύτερες χώρες για τις επιχειρήσεις

Τις δέκα πιο φιλικές χώρες για επιχειρήσεις παρουσιάζει το Bloomberg, διατηρώντας στην κορυφή του σχετικού καταλόγου το Χονγκ Κονγκ κυρίως λόγω του χαμηλού κόστους για την ίδρυση μίας επιχείρησης.

Στη δεύτερη θέση αναρριχήθηκε ο Καναδάς από την 6η θέση, που κατείχε το 2012. Στα “συν” της χώρας συγκαταλέγονται το μεγάλο μέγεθος της μεσαία τάξη, η υψηλή κατανάλωση των νοικοκυριών και το  υψηλό κατά κεφαλήν ΑΕΠ.

Οι ΗΠΑ υποχώρησαν από τη δεύτερη στη τρίτη θέση, καθώς το κόστος ίδρυσης μίας επιχείρησης αυξήθηκε σημαντικά σε σύγκριση με άλλα κράτη. .

Στην τέταρτη θέση βρίσκεται Σιγκαπούρη, ενώ στην πέμπτη θέση ισοβαθμούν Αυστραλία και Γερμανία. Ακολουθούν Βρετανία, Ολλανδία, Ισπανία και η Σουηδία

Σημαντική βελτίωση στο φετινό κατάλογο του Bloomberg παρουσιάζουν οι αναδυόμενες αγορές.  Η Βραζιλία αναρριχήθηκε από την 61η θέση στην 38η, η Ρωσία από την 56η στη 44η και η Ινδία από την 54η θέση στην 48η θέση.

Ωστόσο, η Κίνα συνεχίζει την πτωτική πορεία, από την 19η θέση βρίσκεται πλέον στην 28η θέση.

Στη λίστα του Bloomberg περιλαμβάνονται 157 χώρες που αξιολογήθηκαν βάσει 6 κριτηρίων: Το βαθμό οικονομικής ολοκλήρωσης, το κόστος ίδρυσης μιας εταιρείας, το εργατικό κόστος και το κόστος πρώτων υλών, το κόστος μεταφοράς προϊόντων, τον πληθωρισμό, την έκταση της διαφθοράς και την υγεία της καταναλωτικής βάσης της χώρας.

http://www.newmoney.gr/article/36964/bloomberg-poies-einai-oi-deka-kalyteres-hores-gia-tis-epiheiriseis

Κατηγορίες: Επενδύσεις

Σχετικές εικόνες

  • Bloomberg: Ποιες είναι οι δέκα καλύτερες χώρες για τις επιχειρήσεις
comments powered by Disqus
Ταυτότητα

To portal www.spatialplandev.gr δημιουργήθηκε στα μέσα του 2014 από την εταιρεία Spatial Planning & Development Ε.Π.Ε.

Επιστημονικός Υπεύθυνος της προσπάθειας αυτής έχει οριστεί ο κ. Κωνσταντίνος Τσάντζαλος, Δικηγόρος Αθηνών, πτυχιούχος της Νομικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών (MSc) στο γνωστικό αντικείμενο Χωροταξίας – Πολεοδομίας – Περιφερειακής Ανάπτυξης του Τμήματος Μηχανικών Χωροταξίας, Πολεοδομίας & Περιφερειακής Ανάπτυξης της Πολυτεχνικής Σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και υπ. Διδάκτωρ του Τμήματος Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης της Σχολής Οικονομικών και Πολιτικών Σπουδών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Facebook