03.01.2016
ΤΑΙΠΕΔ: Υπεγράφη η συμφωνία για τον Αστέρα Βουλιαγμένης

Την υπογραφή της νέας συμφωνίας για την παραχώρηση του Αστέρα Βουλιαγμένης στις 31 Δεκεμβρίου έκανε γνωστή με ανακοίνωσή του το ΤΑΙΠΕΔ.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, "στις 31 Δεκεμβρίου 2015 υπογράφηκε η νέα συμφωνία με την Jermyn Street Real Estate Fund IV LP για την υποβολή του τροποποιημένου Ειδικού Σχεδίου Χωρικής Ανάπτυξης Δημοσίου Ακινήτου (ΕΣΧΑΔΑ) για την αξιοποίηση της Αστήρ Παλλάς Βουλιαγμένης ΑΞΕ".

"Η συμφωνία εξασφαλίζει την προσαρμογή του σχεδίου στη γνωμοδότηση του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΠΕ28/2015) και διατηρεί το ίδιο τίμημα, ύψους 400 εκατ. ευρώ. Η όλη διαδικασία αναμένεται να ολοκληρωθεί μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2016", καταλήγει το ΤΑΙΠΕΔ.

Υπενθυμίζεται ότι η συμφωνία σχεδιαζόταν να υπογραφεί την Τρίτη 29 Δεκεμβρίου 2015 αλλά, εντέλει, λόγω νομοτεχνικών διευκρινίσεων που είχε ζητήσει η πλευρά του επενδυτή, οι υπογραφές έπεσαν λίγο πριν την εκπνοή του 2015.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η διατήρηση του τιμήματος στα 400 εκατ. δεν ήταν δεδομένη: η μητρική του Jermyn, AGC Equity Partners λίγες ημέρες-τον περασμένο Μάρτιο-  αφότου το μπλόκο του ΣτΕ έγινε γνωστό είχε ανακοινώσει ότι "η κεφαλαιοποίηση αγοράς της Αστήρ έχει υποχωρήσει κάτω από τα 150 εκατ. ευρώ ποσό σημαντικά χαμηλότερο από τη συμφωνηθείσα τιμή αγοράς, άνω των 400 εκατ. ανταποκρινόμενη έτσι σε πολύ χαμηλότερη αξία".

Ωστόσο, το Jermyn δέχτηκε να παραμείνει στη διαδικασία με το ίδιο τίμημα και η συμφωνία αποτυπώνει ακριβώς αυτό. Ότι, δηλαδή, μετά την απόρριψη του διατάγματος από το ΣτΕ που προκάλεσε "απογοήτευση και έκπληξη", το Jermyn εξακολουθεί να προσφέρει 400 εκατ. και συναινεί με το ΤΑΙΠΕΔ και την ΕΤΕ στην επανυποβολή στο ΣτΕ του καινούργιου ΕΣΧΑΔΑ.

Έτσι, η επόμενη φάση της ιδιωτικοποίησης,  δηλαδή το οικονομικό κλείσιμο της συμφωνίας και η έναρξη ανακατασκευής του συγκροτήματος, θα λάβει χώρα όταν και εφόσον το ΣτΕ εγκρίνει το νέο ΕΣΧΑΔΑ.

http://www.capital.gr/story/3092676/taiped-upegrafi-i-sumfonia-gia-ton-astera-bouliagmenis

Σχετικές εικόνες

  • ΤΑΙΠΕΔ: Υπεγράφη η συμφωνία για τον Αστέρα Βουλιαγμένης
comments powered by Disqus
Ταυτότητα

To portal www.spatialplandev.gr δημιουργήθηκε στα μέσα του 2014 από την εταιρεία Spatial Planning & Development Ε.Π.Ε.

Επιστημονικός Υπεύθυνος της προσπάθειας αυτής έχει οριστεί ο κ. Κωνσταντίνος Τσάντζαλος, Δικηγόρος Αθηνών, πτυχιούχος της Νομικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών (MSc) στο γνωστικό αντικείμενο Χωροταξίας – Πολεοδομίας – Περιφερειακής Ανάπτυξης του Τμήματος Μηχανικών Χωροταξίας, Πολεοδομίας & Περιφερειακής Ανάπτυξης της Πολυτεχνικής Σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και υπ. Διδάκτωρ του Τμήματος Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης της Σχολής Οικονομικών και Πολιτικών Σπουδών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Facebook