19.11.2014
Διαγωνισμός από ΤΑΙΠΕΔ για ακίνητο 915 στρεμμάτων στη Χαλκιδική

Τη δημιουργία του δεύτερου γηπέδου γκολφ στη Βόρειο Ελλάδα επιδιώκει το ΤΑΙΠΕΔ. Το ταμείο αποκρατικοποιήσεων ξεκίνησε χθες διαγωνισμό με στόχο την αξιοποίηση ακινήτου συνολικής έκτασης 915 στρεμμάτων, την ανάπτυξη γηπέδου γκολφ και τη δημιουργία παραθεριστικού χωριού στη θέση «Μονή Σταυρονικήτα» στην Κασσάνδρα της Χαλκιδικής.

Εταιρεία ειδικού σκοπού

Ειδικότερα, το ΤΑΙΠΕΔ θα δημιουργήσει εταιρεία ειδικού σκοπού στην οποία θα εκχωρηθούν εμπράγματα δικαιώματα για την αξιοποίηση του ακινήτου, εκ των οποίων περίπου τα 640 στρέμματα θα αξιοποιηθούν με τη μέθοδο της επιφανείας για 99 χρόνια ως γηπέδου γκολφ και τα υπόλοιπα 270 στρέμματα με τη μέθοδο της πλήρους κυριότητας με στόχο τη δημιουργία παραθεριστικού χωριού. Από την αξιοποίηση αυτή εξαιρούνται οι εγκαταστάσεις του Ειδικού Κέντρου Θεραπείας Ουσιοεξαρτημένων Κρατουμένων Βορείου Ελλάδας (ΕΚΘΟΚ) και οι εγκαταστάσεις των αγροτικών φυλακών Κασσάνδρας (Κεντρικό Κατάστημα).

Ο διαγωνισμός θα πραγματοποιηθεί σε μία φάση και οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να υποβάλλουν τις προσφορές τους μέχρι το τέλος του ερχόμενου Φεβρουαρίου. Το ακίνητο, σύμφωνα με το ΤΑΙΠΕΔ, είναι κατάλληλο για την κατασκευή γηπέδου γκολφ 18 οπών, διεθνών προδιαγραφών. Η ολοκλήρωση δε του έργου της αξιοποίησης της έκτασης θα προσφέρει στη Χαλκιδική (και στη Βόρειο Ελλάδα) το δεύτερο γήπεδο γκολφ. Παράγοντες της τουριστικής αγοράς ωστόσο σημειώνουν ότι για να γίνει ελκυστικό ένα τέτοιο προϊόν απαιτεί πολλαπλά γήπεδα στα οποία θα μπορούν να παίζουν οι λάτρεις του αθλήματος.

Επίθεση ΣΥΡΙΖΑ

Παράλληλα σφοδρή επίθεση εξαπέλυσε τόσο κατά της κυβέρνησης όσο και κατά του ΤΑΙΠΕΔ προχθές ο ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή την υπογραφή της σύμβασης πώλησης της εταιρείας Ελληνικόν Α.Ε. σε θυγατρική εταιρεία της Lamda Development. Συγκεκριμένα το τμήμα Οικολογίας, Περιβάλλοντος και Χωρικού Σχεδιασμού του ΣΥΡΙΖΑ επιτίθεται προς την κυβέρνηση κατηγορώντας την ότι «προσπαθεί να κλείσει άρον άρον τις δουλειές που έχει αναλάβει απέναντι στα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα» και ότι «πλήρως απονομιμοποιημένη προχωρά σε άλλη μία παράνομη πράξη». Τα μέλη της συγκεκριμένης επιτροπής δεν διστάζουν να απειλήσουν εμμέσως πλην σαφώς τόσο τα μέλη της κυβέρνησης, όσο και τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου του ΤΑΙΠΕΔ για ποινικές ευθύνες που επισύρουν οι πράξεις τους.

Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Σχετικές εικόνες

  • Διαγωνισμός από ΤΑΙΠΕΔ για ακίνητο 915 στρεμμάτων στη Χαλκιδική
comments powered by Disqus
Ταυτότητα

To portal www.spatialplandev.gr δημιουργήθηκε στα μέσα του 2014 από την εταιρεία Spatial Planning & Development Ε.Π.Ε.

Επιστημονικός Υπεύθυνος της προσπάθειας αυτής έχει οριστεί ο κ. Κωνσταντίνος Τσάντζαλος, Δικηγόρος Αθηνών, πτυχιούχος της Νομικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών (MSc) στο γνωστικό αντικείμενο Χωροταξίας – Πολεοδομίας – Περιφερειακής Ανάπτυξης του Τμήματος Μηχανικών Χωροταξίας, Πολεοδομίας & Περιφερειακής Ανάπτυξης της Πολυτεχνικής Σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και υπ. Διδάκτωρ του Τμήματος Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης της Σχολής Οικονομικών και Πολιτικών Σπουδών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Facebook