14.10.2014
ΣΕΒ και Δ. Αθηναίων στηρίζουν τους νέους επιχειρηματίες

Τη στήριξη 21 επιχειρηματικών ομάδων από δυναμικούς τομείς της οικονομίας, όπως αγροδιατροφή, επιστήμες υγείας και τεχνολογίες πληροφορικής και επικοινωνιών, νέα υλικά, λιανεμπόριο, τουριστικές εφαρμογές, κ.ά., ανέλαβαν από κοινού ο ΣΕΒ και Δήμος Αθηναίων στο πλαίσιο της στρατηγικής τους συνεργασίας για την ενίσχυση της νέας επιχειρηματικότητας. Πρόκειται για την πρωτοβουλία EkinisiLAB, που αποτελεί ένα οργανωμένο περιβάλλον εκκόλαψης καινοτόμων επιχειρηματικών σχεδίων που δημιούργησε ο ΣΕΒ και η οποία υποστηρίζει έμπρακτα τους νέους επιστήμονες βοηθώντας τους να μετατρέψουν την επιχειρηματική τους ιδέα σε ολοκληρωμένο επιχειρηματικό πλάνο.

Χθες στο κέντρο της Αθήνας εγκαινιάστηκε η Δομή Στήριξης Νέας Επιχειρηματικότητας EkinisiLAB με βασικούς συντελεστές 21 επιχειρηματικές ομάδες. «Θα εντείνουμε την προσπάθεια που για πρώτη φορά αναλαμβάνει ο δήμος της Αθήνας, σε διαρκή και ανοιχτή συνεργασία με την πανεπιστημιακή κοινότητα και τους παραγωγικούς φορείς ώστε να στηρίξουμε την τοπική οικονομία» δήλωσε ο δήμαρχος Αθηναίων κ. Γιώργος Καμίνης στην τελετή των εγκαινίων. Από πλευράς του ΣΕΒ ο πρόεδρος του Συνδέσμου κ. Θεόδωρος Φέσσας μίλησε για μια νέα αρχή και τόνισε χαρακτηριστικά ότι «στόχος μας δεν είναι μόνο να συμβάλουμε στη δημιουργία μιας νέας γενιάς επιχειρηματικών, αλλά να ενθαρρύνουμε τη νέα γενιά να σκέπτεται επιχειρηματικά, να χτίζει στρατηγική, να λαμβάνει αποφάσεις και ρίσκα, να χτίζει συνεργασίες». Με την ευκαιρία των εγκαινίων η διοίκηση του ΣΕΒ επανέλαβε την πρότασή της για την προώθηση μιας δημιουργικής δέσμης ρυθμίσεων για τη «νέα καινοτόμο επιχείρηση», που περιλαμβάνει ειδική φορολογική μεταχείριση για την πρώτη πενταετία λειτουργίας (μειωμένη φορολογία επί των κερδών, μειωμένος ΦΠΑ μέχρι κάποια κλίμακα δραστηριότητας), καθώς και ειδική ασφαλιστική μεταχείριση για τα πρώτα έτη λειτουργίας (αναλογικές με τον κύκλο εργασιών, εισφορές). Αξίζει να σημειωθεί ότι ο ΣΕΒ λειτουργεί από το 2013, άλλες τρεις δομές στήριξης της νέας καινοτόμου επιχειρηματικότητας (Αθήνα, Βόλο, Κρήτη) όπου έχει ήδη υποστηρίξει 59 επιχειρηματικά σχέδια, ενώ στόχο έχει ο αριθμός να ανέλθει στα 60 επιχειρηματικά σχέδια μέχρι το 2015.

ΧΡ. ΛΙΑΓΓΟΥ

Πηγή: Η Καθημερινή

Σχετικές εικόνες

  • ΣΕΒ και Δ. Αθηναίων στηρίζουν τους νέους επιχειρηματίες
comments powered by Disqus
Ταυτότητα

To portal www.spatialplandev.gr δημιουργήθηκε στα μέσα του 2014 από την εταιρεία Spatial Planning & Development Ε.Π.Ε.

Επιστημονικός Υπεύθυνος της προσπάθειας αυτής έχει οριστεί ο κ. Κωνσταντίνος Τσάντζαλος, Δικηγόρος Αθηνών, πτυχιούχος της Νομικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών (MSc) στο γνωστικό αντικείμενο Χωροταξίας – Πολεοδομίας – Περιφερειακής Ανάπτυξης του Τμήματος Μηχανικών Χωροταξίας, Πολεοδομίας & Περιφερειακής Ανάπτυξης της Πολυτεχνικής Σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και υπ. Διδάκτωρ του Τμήματος Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης της Σχολής Οικονομικών και Πολιτικών Σπουδών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Facebook