01.10.2014
Εξάμηνη παράταση για την υλοποίηση επενδυτικών σχεδίων

Παρατείνεται έως τις 31 Μαρτίου του 2015 η προθεσμία για την υποβολή αποδεικτικού έγκρισης τραπεζικού δανείου για έργα που έχουν υπαχθεί στον αναπτυξιακό νόμο 3908/11. Η σχετική ρύθμιση προστίθεται στις νομοθετικές πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει το υπουργείο Ανάπτυξης για να αντιμετωπίσει τα ζητήματα της ρευστότητας. Παρατείνεται έως τις 31 Μαρτίου του 2015, η προθεσμία για την υποβολή αποδεικτικού έγκρισης τραπεζικού δανείου για έργα που έχουν υπαχθεί στον Αναπτυξιακό Νόμο 3908/11. Η σχετική ρύθμιση προστίθεται στις νομοθετικές πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει το υπουργείο Ανάπτυξης για να αντιμετωπίσει τα ζητήματα της ρευστότητας, ενώ όπως προανήγειλε ο υφυπουργός Ανάπτυξης κ. Νότης Μηταράκης, έως τα τέλη του χρόνου θα έχει κατατεθεί στη Βουλή το νέο θεσμικό πλαίσιο, που θα προσαρμόζει τις ενισχύσεις του αναπτυξιακού νόμου στις Κοινοτικές απαιτήσεις, αλλά και τις ανάγκες της αγοράς. Πιο συγκεκριμένα, αναφορικά με επενδύσεις που έχουν υπαχθεί στο ν.3299/04:

Δόθηκε στους επενδυτές με το Ν. 4242/2014 οριζόντια τελική παράταση της προθεσμίας ολοκλήρωσης επενδύσεων έως την 31-12-2015, εκτός αν προβλέπεται απώτερη ημερομηνία στην απόφαση υπαγωγής.

Εναλλακτικά, σε περίπτωση που οι επιχειρήσεις έχουν υλοποιήσει το 50% της επένδυσης έως την 31-12-2014, μπορούν να αιτηθούν παράτασης ώστε να ολοκληρώσουν την επένδυση τους μέχρι την 31-12-2016. Σχετικές αιτήσεις θα πρέπει να υποβληθούν έως την 30-06-2015. • Κατ’ εξαίρεση, για όσες επιχειρήσεις δεν μπορούν να ανταποκριθούν στα παραπάνω χρονοδιαγράμματα, λόγω αιτιολογημένων ειδικών και απρόβλεπτων δυσχερειών, τους παρασχέθηκε η δυνατότητα να αιτηθούν έως την 30-6-2014 παράταση προκειμένου να ολοκληρώσουν την επένδυσή τους έως 31-12-2016. Τα σχετικά αιτήματα θα έχουν κριθεί εντός του 2014.

Ο υφυπουργός Ανάπτυξης κ. Νότης Μηταράκης σε δήλωσή του σημειώνει ότι «με τον αναπτυξιακό νόμο, όπως τροποποιήθηκε το 2013, τέθηκαν οι βάσεις για την απλοποίηση των διαδικασιών και τη διευκόλυνση των επιχειρήσεων στην προσπάθεια υλοποίησης των επενδύσεών τους. Η προσπάθεια αυτή συνεχίστηκε με την οριζόντια παράταση που δόθηκε το 2014 προκειμένου να διευκολύνει την υλοποίηση επενδυτικών έργων του παλαιότερου αναπτυξιακού Νόμου 3299/04».

Πηγή: Η Καθημερινή

Σχετικές εικόνες

  • Εξάμηνη παράταση για την υλοποίηση επενδυτικών σχεδίων
comments powered by Disqus
Ταυτότητα

To portal www.spatialplandev.gr δημιουργήθηκε στα μέσα του 2014 από την εταιρεία Spatial Planning & Development Ε.Π.Ε.

Επιστημονικός Υπεύθυνος της προσπάθειας αυτής έχει οριστεί ο κ. Κωνσταντίνος Τσάντζαλος, Δικηγόρος Αθηνών, πτυχιούχος της Νομικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών (MSc) στο γνωστικό αντικείμενο Χωροταξίας – Πολεοδομίας – Περιφερειακής Ανάπτυξης του Τμήματος Μηχανικών Χωροταξίας, Πολεοδομίας & Περιφερειακής Ανάπτυξης της Πολυτεχνικής Σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και υπ. Διδάκτωρ του Τμήματος Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης της Σχολής Οικονομικών και Πολιτικών Σπουδών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Facebook