17.09.2014
Στον Επενδυτικό Νόμο τα σχέδια για δημιουργία 10 τουριστικών μονάδων

Aυξάνεται ο αριθμός των επιχειρηματικών προγραμμάτων για τη δημιουργία νέων ξενοδοχείων στη χώρα μας, που εντάσσονται στον Επενδυτικό Νόμο. Σύμφωνα με τελευταίες αποφάσεις του υπουργείου Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, στον Επενδυτικό Νόμο υπήχθησαν επιχειρηματικά σχέδια για τη δημιουργία 5 ξενοδοχείων στη Ζάκυνθο, 2 στη Σαντορίνη και από 1 ξενοδοχείο σε Ηλεία και Πόρτο Χέλι. Παράλληλα, εγκρίθηκε απόφαση για την κατασκευή νέας μαρίνας στην Ιο. Ο προϋπολογισμός των 10 σχεδίων ξεπερνά τα 130 εκατ. ευρώ.

Ειδικότερα, στην Κυλλήνη της Ηλείας υπήχθη σχέδιο της Dew Resort and Thalassotherapy για την ολοκλήρωση ημιτελούς ξενοδοχείου και τη μετατροπή του σε 5 αστέρων. Το συνολικό επιλέξιμο και ενισχυόμενο κόστος φθάνει τα 44,04 εκατ. ευρώ. Στο Πόρτο Χέλι υπήχθη στον Επενδυτικό Νόμο σχέδιο της Ελληνικαί Εξοχαί Α.Ε. που αφορά στην επαναλειτουργία, επέκταση και εκσυγχρονισμό τουριστικής μονάδας. Το συνολικό επιλέξιμο και ενισχυόμενο κόστος ανέρχεται σε 30,29 εκατ. ευρώ. Στη Μεσσαριά της Σαντορίνης υπήχθη σχέδιο της Αθήναιον Α.Ε. που αφορά στην ανέγερση δύο ξενοδοχείων δυναμικότητας 42 κλινών, 14 δίχωρων διαμερισμάτων. Το συνολικό επιλέξιμο και ενισχυόμενο κόστος φθάνει σε 6,26 εκατ. ευρώ. H εταιρεία King Jason Hotel θα κατασκευάσει ξενοδοχείο 5 αστέρων 168 κλινών στη θέση Αγιος Ανδρέας, Τραγάκι Ζακύνθου. Το συνολικό επιλέξιμο και ενισχυόμενο κόστος φθάνει σε 10,4 εκατ. ευρώ. Τα άλλα τέσσερα ξενοδοχεία, 4 και 5 αστέρων στη Ζάκυνθο θα κατασκευάσει η εταιρεία Ξένος Luxury Hotels A.E. Το συνολικό επιλέξιμο και ενισχυόμενο κόστος και για τα τέσσερα φθάνει σε 19,22 εκατ. ευρώ. Η μαρίνα στον όρμο Τρεις Εκκλησιές της Ιου θα κατασκευασθεί από την υπό σύσταση εταιρεία Ιος Μαρίνα Α.Ε. και θα έχει δυναμικότητα 175 σκαφών. Το συνολικό επιλέξιμο και ενισχυόμενο κόστος φθάνει σε 19,99 εκατ. ευρώ.

ΣΤΑΘΗΣ ΚΟΥΣΟΥΝΗΣ

Πηγή: Η Καθημερινή

Σχετικές εικόνες

  • Στον Επενδυτικό Νόμο τα σχέδια για δημιουργία 10 τουριστικών μονάδων
comments powered by Disqus
Ταυτότητα

To portal www.spatialplandev.gr δημιουργήθηκε στα μέσα του 2014 από την εταιρεία Spatial Planning & Development Ε.Π.Ε.

Επιστημονικός Υπεύθυνος της προσπάθειας αυτής έχει οριστεί ο κ. Κωνσταντίνος Τσάντζαλος, Δικηγόρος Αθηνών, πτυχιούχος της Νομικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών (MSc) στο γνωστικό αντικείμενο Χωροταξίας – Πολεοδομίας – Περιφερειακής Ανάπτυξης του Τμήματος Μηχανικών Χωροταξίας, Πολεοδομίας & Περιφερειακής Ανάπτυξης της Πολυτεχνικής Σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και υπ. Διδάκτωρ του Τμήματος Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης της Σχολής Οικονομικών και Πολιτικών Σπουδών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Facebook