02.05.2014
Εγκαίνια για μεγάλες τουριστικές επενδύσεις σε Χαλκιδική, Κρήτη

Νέες μεγάλες επενδύσεις ολοκληρώθηκαν με τη δημιουργία πολυτελών ξενοδοχειακών μονάδων σε Χαλκιδική και Κρήτη. Στη Χαλκιδική ρωσικών συμφερόντων επιχειρηματικός όμιλος επανακατασκεύασε μία ξενοδοχειακή μονάδα 5 αστέρων. Στην Κρήτη ο όμιλος της Grecotel ολοκλήρωσε επενδυτικά προγράμματα για τη λειτουργία δύο πολυτελών ξενοδοχειακών μονάδων.

Ειδικότερα, χθες, το βράδυ επρόκειτο να πραγματοποιηθούν τα επίσημα εγκαίνια του ξενοδοχείου Pomegranate Wellness Spa Hotel στη Νέα Ποτίδαια της Χαλκιδικής παρουσία εκπροσώπων της κυβέρνησης, τοπικών παραγόντων και Ρώσων προσκεκλημένων. Το πρώην Portes Palace πέρασε πριν από τρία χρόνια υπό τον έλεγχο Ρώσων επενδυτών οι οποίοι προχώρησαν σε εκτεταμένο πρόγραμμα εκσυγχρονισμού της μονάδας και δημιουργίας συμπληρωματικών τουριστικών εγκαταστάσεων. Ετσι, το ξενοδοχείο πέντε αστέρων επαναλειτούργησε, διαθέτοντας 175 πολυτελή δωμάτια εκ των οποίων 40 κλασικές σουίτες και 6 θεματικές, spa 1.750 τ.μ., γυμναστήριο, χώρο διασκέδασης, μεγάλες εξωτερικές πισίνες, εστιατόρια κ.ά. Σύμφωνα με εκτιμήσεις του υπουργείου Τουρισμού πρόκειται για τη μεγαλύτερη ξένη τουριστική επένδυση των τελευταίων ετών στη Βόρεια Ελλάδα.

Στο μεταξύ, νέες αφίξεις ξενοδοχειακών μονάδων πέντε αστέρων ιδιοκτησίας του ομίλου της Grecotel θα έχει, φέτος, η Κρήτη. Ειδικότερα, τον Ιούνιο ο ξενοδοχειακός όμιλος Ν. Δασκαλαντωνάκη προγραμματίζει να λειτουργήσει το Caramel Grecotel Boutique Resort στην περιοχή του Ρεθύμνου. To νέο ξενοδοχειακό συγκρότημα θα αποτελείται μόνο από σουίτες και βίλες. Θα διαθέτει 71 σουίτες και βίλες με τις πιο μεγάλες να έχουν τη δυνατότητα να φιλοξενήσουν έως και 10 άτομα. Σε άλλη μία ξενοδοχειακή μονάδα του ομίλου στο Ρέθυμνο που λειτούργησε αυτές τις ημέρες υλοποιήθηκε πρόγραμμα εκσυγχρονισμού. Το ξενοδοχείο 5 αστέρων με τη νέα επωνυμία White Palace Grecotel Luxury Resort (πρώην Εl Greco) διαθέτει 166 δωμάτια, 65 μπανγκαλόους και 33 σουίτες.

ΤΟΥ ΣΤΑΘΗ ΚΟΥΣΟΥΝΗ

Πηγή: Η Καθημερινή

Σχετικές εικόνες

  • Εγκαίνια για μεγάλες τουριστικές επενδύσεις σε Χαλκιδική, Κρήτη
comments powered by Disqus
Ταυτότητα

To portal www.spatialplandev.gr δημιουργήθηκε στα μέσα του 2014 από την εταιρεία Spatial Planning & Development Ε.Π.Ε.

Επιστημονικός Υπεύθυνος της προσπάθειας αυτής έχει οριστεί ο κ. Κωνσταντίνος Τσάντζαλος, Δικηγόρος Αθηνών, πτυχιούχος της Νομικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών (MSc) στο γνωστικό αντικείμενο Χωροταξίας – Πολεοδομίας – Περιφερειακής Ανάπτυξης του Τμήματος Μηχανικών Χωροταξίας, Πολεοδομίας & Περιφερειακής Ανάπτυξης της Πολυτεχνικής Σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και υπ. Διδάκτωρ του Τμήματος Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης της Σχολής Οικονομικών και Πολιτικών Σπουδών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Facebook