16.04.2014
Ο τουρισμός πόλεων βασικός άξονας της αστικής ανάπτυξης

Κάθε ευρώ που εισπράττεται στην τουριστική οικονομία της Αθήνας έχει πολλαπλάσια αξία για έναν μεγάλο αριθμό κλάδων, επιχειρήσεων και εργαζομένων επισήμανε ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης, μιλώντας σε διάσκεψη με θέμα «Ο Τουρισμός πόλεων και η Αστική Ανάπτυξη» που πραγματοποιήθηκε χθες στο πλαίσιο του 2ου Travel Trade Αthens.

Για το αναπτυξιακό σχέδιο «Εργο Αθήνα» του Δήμου που περιλαμβάνει και τουριστικές δράσεις σημείωσε ότι στοχεύει να χρηματοδοτήσει έργα 174 εκατ. ευρώ και ήδη διαθέτει χρηματοδότηση 120 εκατ. ευρώ. Ειδική μνεία έκανε στην εκτίμηση του ΟΟΣΑ ότι το 70% του παγκόσμιου πληθυσμού μέχρι το έτος 2050 θα ζει σε αστικές περιοχές. Η υπ. Τουρισμού Ολγα Κεφαλογιάννη σε ομιλία της κατά την έναρξη της διάσκεψης, χθες, το πρωί αναφέρθηκε στην προσέλκυση διοργανώσεων και εκδηλώσεων για την πόλη όπως η φιλοξενία την επόμενη εβδομάδα στην Αθήνα και τους Δελφούς του συνεδρίου της διεθνούς ομοσπονδίας κινηματογραφιστών όπου θα συμμετέχουν οι μεγαλύτεροι διευθυντές φωτογραφίας του κόσμου. Ο πρόεδρος του δικτύου European Cities Marketing Ιγκνάσι ντε Ντέλας ανέφερε ότι ο τουρισμός πόλεων στην Ευρώπη εμφανίζει έως και διπλάσιους ρυθμούς ανάπτυξης σε σύγκριση με τον τουρισμό σε εθνικά επίπεδα. Ο διευθύνων σύμβουλος της Εταιρείας Ανάπτυξης και Τουριστικής Προβολής Αλέξης Γαληνός παρουσίασε τη στρατηγική του δήμου για τη τουριστική ανάπτυξη της Αθήνας, ο γεν. διευθυντής του ΣΕΤΕ Αλέξανδρος Λαμνίδης ανέπτυξε τις δυνατότητες περαιτέρω ανόδου του αθηναϊκού τουρισμού και ο κ. Τιμ Ανανιάδης εκπροσωπώντας την Ενωση Ξενοδόχων Αττικής τόνισε την ανάγκη προώθησης της Αθήνας ως ασφαλούς προορισμού.

Στο μεταξύ, η κ. Κεφαλογιάννη λόγω αδιαθεσίας ανέβαλε, χθες, το απόγευμα το προγραμματισμένο ταξίδι της για τη Μόσχα. Το ταξίδι του ανέβαλε και ο υπ. Υγείας Αδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος μαζί με την υπ. Τουρισμού επρόκειτο να συναντήσει εκπροσώπους της ασφαλιστικής και τουριστικής αγοράς της Ρωσίας για την παρουσίαση του νέου πλαισίου του τουρισμού Υγείας στη χώρα μας. Την υπ. Τουρισμού στο σημερινό γεύμα εργασίας με τους εκπροσώπους των Ρώσων Tour Operators, παρουσία αντιπροσωπείας του ΣΕΤΕ, θα εκπροσωπήσει ο γ.γ. του ΕΟΤ Πάνος Λειβαδάς.

ΤΟΥ ΣΤΑΘΗ ΚΟΥΣΟΥΝΗ

Πηγή: Η Καθημερινή

 

Σχετικές εικόνες

  • Ο τουρισμός πόλεων βασικός άξονας της αστικής ανάπτυξης
comments powered by Disqus
Ταυτότητα

To portal www.spatialplandev.gr δημιουργήθηκε στα μέσα του 2014 από την εταιρεία Spatial Planning & Development Ε.Π.Ε.

Επιστημονικός Υπεύθυνος της προσπάθειας αυτής έχει οριστεί ο κ. Κωνσταντίνος Τσάντζαλος, Δικηγόρος Αθηνών, πτυχιούχος της Νομικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών (MSc) στο γνωστικό αντικείμενο Χωροταξίας – Πολεοδομίας – Περιφερειακής Ανάπτυξης του Τμήματος Μηχανικών Χωροταξίας, Πολεοδομίας & Περιφερειακής Ανάπτυξης της Πολυτεχνικής Σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και υπ. Διδάκτωρ του Τμήματος Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης της Σχολής Οικονομικών και Πολιτικών Σπουδών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Facebook