28.03.2014
One Athens: Γίναμε Μανχάταν

26 πολυτελείς κατοικίες στο ιστορικό κτίριο Δοξιάδη στο Κολωνάκι έφεραν νεοϋορκέζικο αέρα στην καρδιά της πρωτεύουσας. Επιχειρηματίες, πολιτικοί και εγχώριες διασημότητες προκάλεσαν συνωστισμό στα  εγκαίνια του γκλάμορους συγκροτήματος, θυμίζοντας αλλοτινές ένδοξες εποχές της παντοκρατορίας του lifestyle.

Η πρόσκληση για τα εγκαίνια του συγκροτήματος One Athens σήμανε συναγερμό στους επιχειρηματικούς και κοσμικούς κύκλους αφού η είδηση της μεταμόρφωσης του κτιρίου Δοξιάδη είχε λανσαριστεί πριν από χρόνια ως μία από τις μεγαλύτερες οικιστικές επενδύσεις που έχουν γίνει ποτέ στην Αθήνα.

Το ιστορικό κτίριο που έφερε την υπογραφή του γνωστού αρχιτέκτονα και βρίσκεται στις παρυφές του Λυκαβηττού μετατράπηκε σε ένα luxury συγκρότημα κατοικιών, παρόμοιο με αυτά που συναντά κανείς στο Knightsbridge του Λονδίνου  και στο Μανχάταν, ένα project που ανέλαβαν να φέρουν εις πέρας οι νεαροί επιχειρηματίες Χρήστος Ιωάννου και Μίλτος Καμπουρίδης. Τα αποκαλυπτήρια του συγκροτήματος με τα πολυτελή loft κέντρισαν την περιέργεια επιφανών Αθηναίων που έσπευσαν να περιεργαστούν από κοντά τα σύγχρονα ντιζαϊνάτα διαμερίσματα - με κάποιους ολίγους εύρωστους ακόμα οικονομικά να μπαίνουν σε σκέψεις για την απόκτησή τους.

Επιχειρηματίες, σελέμπριτι και κοσμικές περσόνες κινήθηκαν με άνεση στους χώρους του πλήρως ανακαινισμένου συγκροτήματος, με τα πηγαδάκια να παίρνουν φωτιά από τις εντυπώσεις -θετικές ως επί το πλείστον- που έκανε το lifting του κτιρίου: «Πρόκειται για τα πιο πολυδιαφημισμένα διαμερίσματα και δεν είναι τυχαίο που jet setters είναι πρόθυμοι να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη για να τα αποκτήσουν, σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα του luxury lifestyle», σχολίασε γνώστης του εγχώριου real estate για να συμπληρώσει: «Από τις 26 πολυτελείς κατοικίες έχουν ήδη πουληθεί οι 7 σε νεαρούς επιχειρηματίες και μεγάλα ονόματα της ναυτιλίας, ενώ δεν αποκλείεται να πληροφορηθούμε σύντομα ότι ανάμεσα σε εκείνους που βρίσκονται σε διαπραγματεύσεις για κάποια αγορά είναι η κόρη του Ρώσου μεγιστάνα Ντμίτρι Ριμπολόβλεφ, Εκατερίνα. Για όσους ξέρουν, πρόκειται για το ίδιο πρόσωπο που πριν από τέσσερα χρόνια συγκλόνισε την αγορά ακινήτων όταν αγόρασε στο Μανχάταν ένα διαμέρισμα το τελικό κόστος του οποίου άγγιξε τα 30 εκατ. δολάρια».

Το συγκρότημα κατοικιών που στεγάζεται στο άλλοτε ιστορικό κτίριο Δοξιάδη εκτείνεται σε 9 ορόφους, περιλαμβάνει συνολικά 11.700 τ.μ. και διαθέτει διαμερίσματα, studios, μεζονέτες και penthouses. Υπάρχουν loft για όλες τις ανάγκες -και τα βαλάντια- ενώ τα διαμερίσματα έχουν έκταση από 77 έως και 721 τ.μ.. Πρόκειται για τα penthouses που διαθέτουν δική τους ταράτσα και πισίνα: τα διαμερίσματα που βρίσκονται ψηλότερα από τα υπόλοιπα 19 έχουν επίσης πρόσβαση σε ιδιωτική πισίνα, στο spa και στους κήπους της ταράτσας. Κυρίαρχο στοιχείο τους είναι το μίνιμαλ στυλ αλλά και όλες οι σύγχρονες ανέσεις.

Ευρύχωρα σαλόνια, μπάνια με επένδυση μαρμάρου, μοντέρνες διακοσμητικές παρεμβάσεις, κουζίνες λακαριστές που ενώνονται ενίοτε με τους υπόλοιπους χώρους συνθέτουν ένα εντυπωσιακό σκηνικό κατευθείαν βγαλμένο από αμερικανική ταινία με φόντο το Μανχάταν. Εξίσου εντυπωσιακή είναι και η είσοδος που θυμίζει λόμπι πεντάστερου ξενοδοχείου. Στο ισόγειο που οδηγεί στο αίθριο υπάρχει παιδότοπος 100 τ.μ., αίθουσα συσκέψεων για 12 άτομα, πισίνα και spa.

Άκρως λειτουργικοί είναι και οι κοινόχρηστοι χώροι. Στο ισόγειο υπάρχει αίθουσα για συνεδριάσεις και σινεμά, στον 6ο όροφο πισίνα, τζακούζι, καθώς και μια γκαλερί στην οποία ο εκκεντρικός collector Δάκης Ιωάννου εκθέτει μέρος της pop art συλλογής του.  «Η αίσθηση της πολυτελούς διαβίωσης  εξασφαλίζεται όχι μόνο από τις κτιριακές εγκαταστάσεις, αλλά και από την παροχή υπηρεσιών που παραπέμπει σε πεντάστερα ξενοδοχεία του εξωτερικού», θα υποστηρίξουν άτομα της κατασκευάστριας εταιρείας για να συμπληρώσουν: «Ο,τι βάζει ο ανθρώπινος νους είμαστε σε θέση να το παρέχουμε. Προσφέρουμε 24ωρη φύλαξη, υπηρεσίες καθαρισμού, catering, ακόμη και babysitting».

Ο πρίγκιπας, οι σαμπανιζέ συζητήσεις και ο σολομός Σκοτίας

Το κάλεσμα παρέπεμπε στις παλιές καλές εποχές των κοσμικών συνάξεων. Αυτοκίνητα μεγάλου κυβισμού παραδίδονταν στους παρκαδόρους προκειμένου οι επιχειρηματίες να περιηγηθούν στον χώρο. Πολιτικοί σχολίαζαν τη σημερινή οικονομική κατάσταση και κοσμικές κυρίες ντυμένες με την τελευταία λέξη της μόδας επιδίδονταν στο αγαπημένο τους κοζερί. Η υπουργός Τουρισμού Ολγα Κεφαλογιάννη ήρθε συνοδευόμενη από τον σύζυγό της Μάνο Πενθερουδάκη, τη στιγμή που δύο διεκδικητές του Δήμου Αθηναίων, ο Γιώργος Καμίνης και ο Αρης Σπηλιωτόπουλος, συνέπεσαν.

H Φαίη Λεούση, της γνωστής οικογένειας των διαφημιστών, απόλαυσε τη συλλογή του Δάκη Ιωάννου, ενώ η Νατάσα Λιακουνάκου, ο Σπύρος Σούλης και μέλη της επιχειρηματικής οικογένειας Κωνσταντακόπουλου απολάμβαναν τη θέα από το roof garden. Υστερα από πολύ καιρό είδαμε τον κοσμηματοπώλη Κώστα Καίσαρη, τον σταρ των επίπλων Γιάννη Δελούδη, αλλά και το πριγκιπικό ζεύγος Νικόλαου και Τατιάνας Μπλάτνικ. Για τους τελευταίους λέγεται ότι ίσως να προχωρήσουν σε σχετική αγορά.

Μουσικά συγκροτήματα και performance χάρισαν ήχο και χρώμα στη βραδιά, ενώ το μενού ήταν σκοτσέζικος σολομός, τηγανητό τυρί Camembert, ρολάκια με τραγανή πάπια και μπόλικη παγωμένη σαμπάνια. Οσο για την οικοδέσποινα; Δεν ήταν άλλη από τη Μαρίνα Βερνίκου, η οποία υποδεχόταν τον κόσμο στηριζόμενη στα δωδεκάποντα σινιέ πέδιλά της.

ΤΗΣ ΜΑΡΙΑΣ ΛΕΜΟΝΙΑ

http://www.protothema.gr/Stories/article/365397/one-athens-giname-manhatan/

Πηγή: Πρώτο Θέμα

Σχετικές εικόνες

  • One Athens: Γίναμε Μανχάταν
comments powered by Disqus
Ταυτότητα

To portal www.spatialplandev.gr δημιουργήθηκε στα μέσα του 2014 από την εταιρεία Spatial Planning & Development Ε.Π.Ε.

Επιστημονικός Υπεύθυνος της προσπάθειας αυτής έχει οριστεί ο κ. Κωνσταντίνος Τσάντζαλος, Δικηγόρος Αθηνών, πτυχιούχος της Νομικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών (MSc) στο γνωστικό αντικείμενο Χωροταξίας – Πολεοδομίας – Περιφερειακής Ανάπτυξης του Τμήματος Μηχανικών Χωροταξίας, Πολεοδομίας & Περιφερειακής Ανάπτυξης της Πολυτεχνικής Σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και υπ. Διδάκτωρ του Τμήματος Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης της Σχολής Οικονομικών και Πολιτικών Σπουδών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Facebook