12.06.2014
Ολυμπιακά ακίνητα και έκταση στην Ερμιόνη

Δύο νέους διεθνείς διαγωνισμούς- ο ένας για δύο ολυμπιακά ακίνητα και ο άλλος για μια παραθαλάσσια έκταση στην Ερμιόνη- προκηρύσσει το ΤΑΙΠΕΔ.

Στόχος είναι, οι διαγωνισμοί να ολοκληρωθούν εντός του δ΄τριμήνου εφέτος. Ειδικότερα, τα δύο ολυμπιακά ακίνητα είναι το Ολυμπιακό Ιππικό Κέντρο Μαρκόπουλου και το Ολυμπιακό Κέντρο Γαλατσίου.

Στόχος του ΤΑΙΠΕΔ είναι η αξιοποίηση των δύο αυτών ακινήτων, που μεταβιβάστηκαν πρόσφατα στο Ταμείο και επί δέκα έτη υποαξιαποιούνται ή έχουν εγκαταλειφθεί.

Η αξιοποίηση αναμένεται να γίνει μέσω μακροχρόνιων παραχωρήσεων και διατήρησης των υφιστάμενων αθλητικών χρήσεων, ώστε να δημιουργηθούν σύγχρονες αθλητικές υποδομές που θα συμβάλλουν άμεσα στη βελτίωση της ποιότητας της ζωής των πολιτών. Εκτός δε του προσδοκώμενου οικονομικού ανταλλάγματος, θα υπάρξει εξοικονόμηση πόρων από την επιβάρυνση με υψηλά κόστη συντήρησης.

Το παραθαλάσσιο ακίνητο, έκτασης 170 περίπου στρεμμάτων, βρίσκεται στην περιοχή Σαμπάριζα της Ερμιόνης. Σκοπός είναι η ανάπτυξη τουριστικού παραθεριστικού χωριού.

RE+D magazine

http://www.ered.gr/content/Olumpiaka_akinita_kai_ektasi_stin_Ermioni_bgazei_to_TAIPED/#.U5m7l14uAwF

Κατηγορίες: Επενδύσεις

Σχετικές εικόνες

  • Ολυμπιακά ακίνητα και έκταση στην Ερμιόνη "βγάζει" το ΤΑΙΠΕΔ
comments powered by Disqus
Ταυτότητα

To portal www.spatialplandev.gr δημιουργήθηκε στα μέσα του 2014 από την εταιρεία Spatial Planning & Development Ε.Π.Ε.

Επιστημονικός Υπεύθυνος της προσπάθειας αυτής έχει οριστεί ο κ. Κωνσταντίνος Τσάντζαλος, Δικηγόρος Αθηνών, πτυχιούχος της Νομικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών (MSc) στο γνωστικό αντικείμενο Χωροταξίας – Πολεοδομίας – Περιφερειακής Ανάπτυξης του Τμήματος Μηχανικών Χωροταξίας, Πολεοδομίας & Περιφερειακής Ανάπτυξης της Πολυτεχνικής Σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και υπ. Διδάκτωρ του Τμήματος Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης της Σχολής Οικονομικών και Πολιτικών Σπουδών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Facebook