30.07.2014
Ορίζεται χρονοδιάγραμμα για τη χάραξή του

Το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών αναφέρεται στη χάραξη και όχι στην εκμετάλλευση του αιγιαλού. Η χάραξη στηρίζεται στο σύστημα συντεταγμένων του 1987 (σ.σ. Ελληνικό Γεωδαιτικό Σύστημα Αναφοράς) πάνω στο οποίο δημιουργήθηκαν οι ορθοφωτοχάρτες (υπόβαθρα) την περίοδο 2008-2009 που απεικονίζουν την παράκτια ζώνη σε εύρος 300 μέτρων. Και αυτά τα υπόβαθρα θα χρησιμοποιούνται από εδώ και πέρα για τη χάραξη του αιγιαλού.

Οπως προβλέπεται, τα υπόβαθρα θα παραδίδονται από το υπουργείο Περιβάλλοντος στη Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών του υπουργείου Οικονομικών και στη συνέχεια θα διαβιβάζονται στις Κτηματικές Υπηρεσίες και το ΓΕΕΘΑ.

Το ΓΕΕΘΑ πρέπει μέσα σε διάστημα έξι μηνών να υποδείξει τα υπόβαθρα που εξαιρούνται από την ανάρτηση για λόγους εθνικής ασφάλειας. Σε αυτό το διάστημα οι Κτηματικές Υπηρεσίες είναι υποχρεωμένες να διαγράψουν την προκαταρκτική οριογραμμή του αιγιαλού και να προχωρήσουν στην αποτύπωση της εγκεκριμένης. Παράλληλα, μέσα σε έναν χρόνο οι Υπηρεσίες είναι υποχρεωμένες να ελέγξουν την υπόλοιπη προκαταρκτική οριογραμμή και να υποβάλουν τις τελικές προτάσεις τους για την οριστική χάραξη.

Ολα τα υπόβαθρα με τα τεχνικά στοιχεία θα αναρτώνται στην ιστοσελίδα του υπουργείου Οικονομικών. Οπως προβλέπεται, αν ύστερα από 18 μήνες από τη λήψη των στοιχείων από τις Κτηματικές Υπηρεσίες δεν έχει εκδοθεί απόφαση για την οριστική οριογραμμή, τότε η προκαταρκτική θεωρείται οριστική και εκδίδεται διαπιστωτική πράξη.

ΤΟΥ ΠΡΟΚΟΠΗ ΓΙΟΓΙΑΚΑΣ

Πηγή: Τα Νέα

Σχετικές εικόνες

  • Ορίζεται χρονοδιάγραμμα για τη χάραξή του
comments powered by Disqus
Ταυτότητα

To portal www.spatialplandev.gr δημιουργήθηκε στα μέσα του 2014 από την εταιρεία Spatial Planning & Development Ε.Π.Ε.

Επιστημονικός Υπεύθυνος της προσπάθειας αυτής έχει οριστεί ο κ. Κωνσταντίνος Τσάντζαλος, Δικηγόρος Αθηνών, πτυχιούχος της Νομικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών (MSc) στο γνωστικό αντικείμενο Χωροταξίας – Πολεοδομίας – Περιφερειακής Ανάπτυξης του Τμήματος Μηχανικών Χωροταξίας, Πολεοδομίας & Περιφερειακής Ανάπτυξης της Πολυτεχνικής Σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και υπ. Διδάκτωρ του Τμήματος Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης της Σχολής Οικονομικών και Πολιτικών Σπουδών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Facebook