25.03.2016
Ενημέρωση του Προέδρου της Δημοκρατίας για το «Νησί της Τέχνης και Πολιτισμού»

Ο υφυπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για τις Διεθνείς Οικονομικές Σχέσεις, Δημήτρης Μάρδας έγινε δεκτός χθες από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλο στον οποίο παρουσίασε την πρόταση του για την δημιουργία του «Νησιού της Τέχνης και Πολιτισμού» και έγινε εκτενής συζήτηση όπου ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας εξέφρασε τις απόψεις για τoν τρόπο προώθησης του έργου που πρέπει να πάρει διεθνείς διαστάσεις και με την υποστήριξη της UNESCO.

Την πρόταση του κ. Μάρδα στηρίζουν, μεταξύ άλλων, το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος και το Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδος έχοντας διαθέσει ομάδα στελεχών τους που θα προσφέρουν τις υπηρεσίες και την τεχνογνωσία τους για την υλοποίηση του έργου.  Από πλευράς του ΤΕΕ στην ομάδα θα συμμετέχουν οι:  ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗΣ,  Αρχιτέκτονας Μηχανικός, ΚΑΛΛΕΡΓΗΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ, Πολιτικός Μηχανικός, ΜΠΑΡΔΑΚΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ, Πολιτικός Μηχανικός και ΠΑΠΑΓΡΗΓΟΡΙΟΥ ΣΠΥΡΙΔΩΝ, Πολιτικός Μηχανικός. Στην ομάδα του ΟΕΕ μετέχουν οι: ΑΠΛΟΧΩΡΙΤΗΣ ΝΙΚΟΣ, ΝΤΑΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ, ΦΑΣΙΑΝΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ, ΖΕΡΒΑ ΑΘΑΝΑΣΙΑ και ΓΚΙΠΑΛΗΣ ΕΠΑΜΕΙΝΩΝΔΑΣ.

Στις ομάδες εργασίας, που θα πλαισιώνουν το έργο, περιλαμβάνονται νομικοί και ειδικοί επιστήμονες που θα διαμορφώσουν τα απαραίτητο θεσμικό πλαίσιο, προετοιμασίας και λειτουργίας του «Νησιού». Ηδη έχουν ετοιμαστεί και προμελέτες της αρχικής ιδέας οι οποίες θα ληφθούν υπόψη στην τελική πρόταση που θα αποτελέσει την βάση υλοποίησης του έργου.

Ο υφυπουργός έχει επίσης παρουσιάσει την πρόταση του σε αμερικανούς επενδυτές, κατά την διάρκεια της επίσκεψης του στις ΗΠΑ και η ιδέα του βρήκε ενδουσιώδεις υποστηρικτές και μάλιστα από την ελληνική ομογένεια.

Υπενθυμίζουμε ότι, σύμφωνα με την πρόταση, στο νησί θα αναπτυχθεί ένα Παγκόσμιο Πολιτιστικό-Συνεδριακό Φόρουμ, που θα αποτελείται από Εθνικές Εστίες Πολιτισμού (εθνικοί ξενώνες για κάθε χώρα μέλος της Παγκόσμιας Πολιτιστικής Οικογένειας, που θα εκδηλώσει ενδιαφέρον μετά από πρόσκληση), ένα μεγάλο Συνεδριακό κέντρο, αίθουσες για παράλληλες συνεδρίες, ζώνη φιλοξενίας επισκεπτών κ.λπ. Οι Εθνικές Εστίες Πολιτισμού θα ανήκουν, θα διαχειρίζονται και θα αποτελούν το ”σπίτι” της κάθε χώρας, που θα αναλάβει και την χρηματοδότηση της εθνικής της εστίας. Θα χρησιμοποιούνται σε όλη την διάρκεια του έτους έτσι ώστε, με χαμηλό κόστος, φιλοξενώντας πολιτιστικές, επιστημονικές, αθλητικές εκδηλώσεις, όπως και διεθνή σεμινάρια, συνέδρια, συσκέψεις κορυφής, θεατρικές παραστάσεις και άλλες εκδηλώσεις πολιτισμού. Στόχος είναι στο νησί αυτό να φιλοξενείται και το «θερινό Νταβός» της Ελλάδας.

Taxheaven

http://www.taxheaven.gr/news/news/view/id/28383

Σχετικές εικόνες

  • Ενημέρωση του Προέδρου της Δημοκρατίας για το «Νησί της Τέχνης και Πολιτισμού»
comments powered by Disqus
Ταυτότητα

To portal www.spatialplandev.gr δημιουργήθηκε στα μέσα του 2014 από την εταιρεία Spatial Planning & Development Ε.Π.Ε.

Επιστημονικός Υπεύθυνος της προσπάθειας αυτής έχει οριστεί ο κ. Κωνσταντίνος Τσάντζαλος, Δικηγόρος Αθηνών, πτυχιούχος της Νομικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών (MSc) στο γνωστικό αντικείμενο Χωροταξίας – Πολεοδομίας – Περιφερειακής Ανάπτυξης του Τμήματος Μηχανικών Χωροταξίας, Πολεοδομίας & Περιφερειακής Ανάπτυξης της Πολυτεχνικής Σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και υπ. Διδάκτωρ του Τμήματος Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης της Σχολής Οικονομικών και Πολιτικών Σπουδών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Facebook