26.12.2014
Αδειοδοτήθηκε το πρώτο υδατοδρόμιο στο λιμάνι της Κέρκυρας

Ενα βήμα πιο κοντά στην πρώτη πτήση υδροπλάνων βρίσκεται η χώρα, χωρίς ωστόσο να είναι εξασφαλισμένη η εκτέλεση τακτικών δρομολογίων από το ερχόμενο καλοκαίρι. Πριν από λίγες ημέρες αδειοδοτήθηκε το πρώτο υδατοδρόμιο της χώρας, στο λιμάνι της Κέρκυρας. Η υπογραφή της Κοινής Υπουργικής Απόφασης μεταξύ του υπουργού Ναυτιλίας Μ. Βαρβιτσιώτη και του υφυπουργού Μεταφορών Μ. Παπαδόπουλου ανοίγει τον δρόμο για ταχεία αδειοδότηση και των υπόλοιπων υδατοδρομίων της χώρας. Το πρώτο υδατοδρόμιο αποτελεί ιδιοκτησία του «Οργανισμού Λιμένος Κέρκυρας» και αδειοδοτήθηκε μέσω της εταιρείας «Ελληνικά Υδατοδρόμια», η οποία συνεργάζεται με την «Κ2 SmartJets» που θα αναλάβει το πτητικό έργο των υδροπλάνων.

Η τελική υπογραφή της ΚΥΑ καθυστέρησε σημαντικά, κυρίως λόγω του ότι ο μηχανισμός ήταν ανέτοιμος να «τρέξει» τις γραφειοκρατικές διαδικασίες. Ενώ η αρμόδια Επιτροπή Υδατοδρομίων επισκέφθηκε το λιμάνι της Κέρκυρας αρχές Νοεμβρίου, η αδειοδότηση επισφραγίστηκε μόλις το περασμένο Σάββατο. Στελέχη της αγοράς υδροπλάνων εκτιμούν ότι οι επόμενες αδειοδοτήσεις θα είναι ταχύτερες, ενώ είναι απαραίτητες για την εκτέλεση των πρώτων πτήσεων το καλοκαίρι του 2015. Προϋπόθεση για τη δρομολόγηση των υδροπλάνων το φετινό καλοκαίρι είναι η αδειοδότηση τουλάχιστον δύο - τριών ακόμη υδατοδρομίων όπως των Παξών, της Πάτρας, των Ιωαννίνων. Η εταιρεία «Ελληνικά Υδατοδρόμια» έχει αναλάβει την αδειοδότηση υποδομών σε Παξούς, Ερεικούσσα, Οθωνούς, Πάτρα, Ρέθυμνο, Λαύριο, Ηράκλειο, Λίμνη Βεγορίτιδα, Ραφήνα, Χερσόνησο, Σίφνο, Πόρο, Χανιά, Κατάκολο, Ιο.

«Η ύπαρξη αδειοδοτημένων υδατοδρομίων αποτελεί βασική προϋπόθεση για την ασφαλή λειτουργία των υδροπλάνων, καθώς με τις κατάλληλες υποδομές θα παρέχεται η απαιτούμενη επιχειρησιακή υποστήριξη», αναφέρεται στην ανακοίνωση της εταιρείας «Ελληνικά Υδατοδρόμια». Παράλληλα η ΟΛΚΕ Α.Ε. (Οργανισμός Λιμένος Κέρκυρας), που είναι ο ιδιοκτήτης του υδατοδρομίου, συνέστησε μαζί με την εταιρεία «Ελληνικά Υδατοδρόμια» τη μεικτή εταιρεία «Υδατοδρόμια Βορείου Ιονίου ΕΠΕ» που θα αναλάβει τη λειτουργία του υδατοδρομίου Κέρκυρας.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΚΑΣΣΙΜΗ

Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Σχετικές εικόνες

  • Αδειοδοτήθηκε το πρώτο υδατοδρόμιο στο λιμάνι της Κέρκυρας
comments powered by Disqus
Ταυτότητα

To portal www.spatialplandev.gr δημιουργήθηκε στα μέσα του 2014 από την εταιρεία Spatial Planning & Development Ε.Π.Ε.

Επιστημονικός Υπεύθυνος της προσπάθειας αυτής έχει οριστεί ο κ. Κωνσταντίνος Τσάντζαλος, Δικηγόρος Αθηνών, πτυχιούχος της Νομικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών (MSc) στο γνωστικό αντικείμενο Χωροταξίας – Πολεοδομίας – Περιφερειακής Ανάπτυξης του Τμήματος Μηχανικών Χωροταξίας, Πολεοδομίας & Περιφερειακής Ανάπτυξης της Πολυτεχνικής Σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και υπ. Διδάκτωρ του Τμήματος Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης της Σχολής Οικονομικών και Πολιτικών Σπουδών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Facebook