15.10.2014
Grivalia Properties: Επενδύσεις 400-500 εκατ. ευρώ στην τριετία

Με στόχο τη διαμόρφωση χαρτοφυλακίου ύψους άνω του 1,3 δισ. ευρώ σε βάθος χρόνου, η Grivalia Properties, όπως πλέον είναι η νέα εταιρική ταυτότητας της Eurobank Properties, σχεδιάζει να υλοποιήσει μέσα στα επόμενα τρία χρόνια επενδυτικό πλάνο ύψους 400 έως 500 εκατ. ευρώ σε πρώτη φάση.

Οι επικεφαλής της ΑΕΕΑΠ σε παρουσίαση που πραγματοποιήθηκε σήμερα εξέφρασαν την εκτίμηση ότι η εικόνα του ελληνικού real estate θα βελτιώνεται σταθερά τα επόμενα χρόνια προβλέποντας παράλληλα πως τα ελληνικά ακίνητα θα προσελκύσουν και άλλους νέους επενδυτές.

Ο Γιώργος Χρυσικός, CEO της εταιρείας τόνισε πως η στρατηγική ανάπτυξης της Grivalia θα επικεντρωθεί σε επαγγελματικά ακίνητα και χώρους logistics εστιάζοντας σε κτίρια προστιθέμενης αξίας. Όπως σημείωσε, η εταιρεία δεν εξετάζει σε καμία περίπτωση οικιστικά ακίνητα που έχουν περιέλθει στις τράπεζες, ενώ διευκρίνισε ότι το μεγαλύτερο κομμάτι του επενδυτικού πλάνου θα αφορά την αγορά νέων ακινήτων και την περιβαλλοντική αναβάθμιση του υφιστάμενου χαρτοφυλακίου.

Σήμερα η Grivalia διαθέτει χαρτοφυλάκιο ακινήτων αξίας 726 εκατ. ευρώ, τα ταμειακά της διαθέσιμα ανέρχονται σε 165 εκατ. ευρώ και ο δανεισμός της στα 68 εκατ. ευρώ.

Οι επικεφαλής της εισηγμένης προέβλεψαν επίσης πως η τρέχουσα χρήση θα κλείσει πολύ θετικά με σημαντική αύξηση της κερδοφορίας.

Υπενθυμίζεται πως στο μετοχικό κεφάλαιο της Grivalia Properties ποσοστό 41,5% ελέγχεται από τον επενδυτικό όμιλο Fairfax, επικεφαλής του οποίου είναι ο Prem Watsa, ενώ με ποσοστό 20,48% συμμετέχει η Eurobank και ακολουθούν τα επενδυτικά κεφάλαια των Wellington και Fidelity.

Του Νίκου Χρυσικόπουλου

http://www.capital.gr/Articles.asp?id=2131611

Σχετικές εικόνες

  • Grivalia Properties: Επενδύσεις 400-500 εκατ. ευρώ στην τριετία
comments powered by Disqus
Ταυτότητα

To portal www.spatialplandev.gr δημιουργήθηκε στα μέσα του 2014 από την εταιρεία Spatial Planning & Development Ε.Π.Ε.

Επιστημονικός Υπεύθυνος της προσπάθειας αυτής έχει οριστεί ο κ. Κωνσταντίνος Τσάντζαλος, Δικηγόρος Αθηνών, πτυχιούχος της Νομικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών (MSc) στο γνωστικό αντικείμενο Χωροταξίας – Πολεοδομίας – Περιφερειακής Ανάπτυξης του Τμήματος Μηχανικών Χωροταξίας, Πολεοδομίας & Περιφερειακής Ανάπτυξης της Πολυτεχνικής Σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και υπ. Διδάκτωρ του Τμήματος Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης της Σχολής Οικονομικών και Πολιτικών Σπουδών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Facebook