30.05.2014
Ελληνικό: Το παραλιακό μέτωπο θα αναπτυχθεί πρώτο

Το παράκτιο τμήμα της έκτασης του πρώην αεροδρομίου στο Ελληνικό θα είναι το πρώτο που θα αναπτυχθεί, όπως ανέφερε ο Ζήσιμος Δανηλάτος, διευθυντής ανάπτυξης της Lamda Development, κατά την παρουσίαση του έργου στην χθεσινή εκδήλωση του ULI για την κτηματαγορά.

Ο κ. Δανηλάτος σημείωσε ότι θα απαιτηθούν από 18 έως 24 μήνες εωσότου ξεκινήσουν οι εργασίες ανάπλασης της έκτασης και ανέφερε ότι σε παράλληλο χρόνο η Lamda Development θα προωθεί τις απαιτούμενες μελέτες. Ανέφερε ότι η δυναμική του έργου θα φανεί κατά τα πρώτα πέντε με επτά χρόνια και σχολίασε ότι η υλοποίηση καζίνο αποτελεί διαδικασία που κινεί εξ’ολοκλήρου το Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων.

«Θέλουμε να δημιουργήσουμε προϊόντα ποιότητας που θα διαθέσουμε είτε σε μεγάλες εταιρείες είτε σε ΑΕΕΑΠ» τόνισε.

Αυτή τη στιγμή, τη σύμβαση παραχώρησης της έκτασης εξετάζει το Ελεγκτικό Συνέδριο, με το στέλεχος της εισηγμένης εταιρείας ανάπτυξης να εκτιμά ότι πολύ σύντομα το Ανώτατο Δικαστήριο θα έχει αποφανθεί.

Η μακέτα του Ελληνικού

Τα βασικά χαρακτηριστικά της «μεταμόρφωσης» του Ελληνικού περιλαμβάνουν:

-τη δόμηση σε επιφάνεια σημαντικά μικρότερη των τριών εκατ. τετραγωνικών μέτρων που έχει το δικαίωμα να αναπτύξει η εταιρεία

-την κατασκευή οικιστικών ζωνών, συνεδριακού, εκπαιδευτικού και ιαματικού κέντρου

- Τη δημιουργία ενός τεράστιου ενυδρείου, αντίστοιχου αυτού που υπάρχει στη Λισσαβόνα

-την ενοποίηση της τελευταίας στάσης του μετρό με το τραμ με στόχο την ένωση της λεωφόρου Βουλιαγμένης με την Λεωφόρο Ποσειδώνος.

-Την υλοποιήση πάρκου 2 χιλιάδων στρεμμάτων και την αποδέσμευση έκτασης 600 χιλιάδων τ.μ.

- Την αναβάθμιση της μαρίνας, της παραλίας και την υλοποίηση μεγάλου οικιστικού πύργου με γειτονικά ξενοδοχεία έξι αστέρων

-Την υλοποίηση διαδρομής περιπάτου ενός χιλιομέτρου

-Την αξιοποίηση των δύο στάσων μετρό της έκτασης για την υλοποίηση επιχειρηματικού πάρκου και εμπορικού κέντρου

-Την κατηγοριοποίηση του πάρκου σε ζώνη υψηλής βλάστηση, αγροτικών καλλιεργιών και υδάτινου στοιχείου.

ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΔΕΛΕΒΕΓΚΟΥ

Σχετικές εικόνες

  • Ελληνικό: Το παραλιακό μέτωπο θα αναπτυχθεί πρώτο

Σχετικά αρχεία

» 
comments powered by Disqus
Ταυτότητα

To portal www.spatialplandev.gr δημιουργήθηκε στα μέσα του 2014 από την εταιρεία Spatial Planning & Development Ε.Π.Ε.

Επιστημονικός Υπεύθυνος της προσπάθειας αυτής έχει οριστεί ο κ. Κωνσταντίνος Τσάντζαλος, Δικηγόρος Αθηνών, πτυχιούχος της Νομικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών (MSc) στο γνωστικό αντικείμενο Χωροταξίας – Πολεοδομίας – Περιφερειακής Ανάπτυξης του Τμήματος Μηχανικών Χωροταξίας, Πολεοδομίας & Περιφερειακής Ανάπτυξης της Πολυτεχνικής Σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και υπ. Διδάκτωρ του Τμήματος Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης της Σχολής Οικονομικών και Πολιτικών Σπουδών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Facebook