04.05.2014
Πράσινο σε Καμπουρίδη για Τζιά - Επένδυση στη Μήλο από την Axsite

Πρωτομαγιάτικη έκπληξη επεφύλασσε το υπουργείο Περιβάλλοντος σε δύο σημαντικές επενδύσεις στο χώρο του τουρισμού. Το ΥΠΕΚΑ έδωσε το πράσινο φως για την ανάπτυξη σύνθετων τουριστικών καταλυμάτων σε Μήλο και Τζιά με το πιο γνωστό να είναι το σχέδιο του Μίλτου Καμπουρίδη στην Τζιά.

Η ΚΥΑ που υπεγράφη καθορίζει τους περιβαλλοντικούς όρους για την κατασκευή και λειτουργία των έργων αυτών. Την απόφαση υπέγραψαν ο ΠΕΚΑ, Γιάννης Μανιάτης και η υπουργός Τουρισμού, Όλγα Κεφαλογιάννη.

Η έγκριση αφορά στη δημιουργία:

1) Του σύνθετου τουριστικού καταλύματος στην περιοχή «Βρόσκοπος», Δήμου Κέας Περιφερειακής Ενότητας Κυκλάδων, συνολικής δυναµικότητας 230 κλινών. Φορέας του έργου είναι οι «Θέρισσος Χιλλς Α.Ε.» και «Ειδικού Σκοπού 24 Α.Ε.». Το έργο θα γίνει σε έκταση έκταση 645 στρεμμάτων, με επιφάνεια ανάπτυξης 195 στρεμμάτων.

Οι εταιρείες ανήκουν στην Dolphin Capital Investors του Μίλτου Καμπουρίδη και η επένδυση που θα ξεπεράσει τα 60 εκατ. ευρώ περιλαµβάνει:

•    Ξενοδοχείο κλασσικού τύπου πέντε αστέρων (5*). Πρόκειται για το δεύτερο Aman resort του ομίλου στην Ελλάδα μετά από αυτό στην Ερμιόνη. Θα είναι δυναμικότητας 94 κλινών, αποτελούμενο από 20 συγκροτήματα με δωμάτια-σουίτες με πισίνα, 8 χωρίς πισίνα και 2 για άτομα με μειωμένη κινητικότητα, σύνολο 30.

•     Τουριστικές επιπλωµένες κατοικίες 136 κλινών

•     Κέντρο θαλασσοθεραπείας εκατό (100) ατόµων

•     Κέντρο καταδυτικού τουρισµού

•     Στο πλάνο ανέγερσης του θέρετρου της Τζιας, προστίθενται υποστηρικτικά έργα, όπως η εγκατάσταση λυμάτων δυναμικότητας 180 κυβικών μέτρων ημερησίως, μονάδα αφαλάτωσης παραγωγής πόσιμου νερού περίπου 200 κυβικών μέτρων ημερησίως, λιμενική εγκατάσταση για εναλλακτική πρόσβα-ση στο σύνθετο τουριστικό κατάλυμα, γήπεδα άθλησης, εσωτερικό οδικό δί-κτυο, χώρους στάθμευσης κ.α.

Στο στάδιο της κατασκευής θα δημιουργηθούν 250 νέες θέσεις εργασίας και αντίστοιχος αριθμός, στην περίοδο της λειτουργίας.

2) Του σύνθετου τουριστικού καταλύματος στην περιοχή «Αμμουδαράκι», στη δυτικά του Δήμου Μήλου Περιφερειακής Ενότητας Κυκλάδων, συνολικής δυναμικότητας 216 κλινών, που περιλαμβάνει:

•     Ξενοδοχείο κλασσικού τύπου κατηγορίας πέντε αστέρων (5*)

•     Τουριστικές επιπλωμένες κατοικίες

•     Κέντρο αναζωογόνησης (spa)

•     Υποστηρικτικά έργα όπως εγκατάσταση επεξεργασίας λυμάτων, κολυμβητικές δεξαμενές, εσωτερικό οδικό δίκτυο, εσωτερικά δίκτυα υποδομών (ύδρευσης, ηλεκτροδότησης, αποχέτευσης), έργα σύνδεσης με τα δίκτυα υποδομών, χώροι στάθμευσης οχημάτων, γήπεδα αθλοπαιδιών κ.ά.

Φορέας του έργου είναι η «Axsite Αγροτική Τουριστική Α.Ε.». Η επένδυση είναι περίπου 100 εκατ. ευρώ κι εκτιμάται ότι θα δημιουργήσει 200 θέσεις εργασίας

RE+D Magazine

http://www.ered.gr/gr/newInside.php?art=31114

Σχετικές εικόνες

  • Πράσινο σε Καμπουρίδη για Τζιά - Επένδυση στη Μήλο από την Axsite
comments powered by Disqus
Ταυτότητα

To portal www.spatialplandev.gr δημιουργήθηκε στα μέσα του 2014 από την εταιρεία Spatial Planning & Development Ε.Π.Ε.

Επιστημονικός Υπεύθυνος της προσπάθειας αυτής έχει οριστεί ο κ. Κωνσταντίνος Τσάντζαλος, Δικηγόρος Αθηνών, πτυχιούχος της Νομικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών (MSc) στο γνωστικό αντικείμενο Χωροταξίας – Πολεοδομίας – Περιφερειακής Ανάπτυξης του Τμήματος Μηχανικών Χωροταξίας, Πολεοδομίας & Περιφερειακής Ανάπτυξης της Πολυτεχνικής Σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και υπ. Διδάκτωρ του Τμήματος Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης της Σχολής Οικονομικών και Πολιτικών Σπουδών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Facebook