14.02.2014
Η Jermyn Street προτιμώμενος επενδυτής για τον Αστέρα και από το ΤΑΙΠΕΔ

Προτιμώμενος επενδυτής στην πώληση της εταιρείας Αστήρ Παλάς Βουλιαγμένης ΑΞΕ ανακηρύχθηκε χθες και από το διοικητικό συμβούλιο του ΤΑΙΠΕΔ η Jermyn Street Real Estate Fund IV LP. Η τελευταία ελέγχεται κατά πλειοψηφία από αραβικά κεφάλαια, και πριν από λίγες ημέρες είχε ανακηρυχθεί προτιμώμενος επενδυτής και από την Εθνική Τράπεζα. Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΤΑΙΠΕΔ, τα επόμενα στάδια για την υλοποίηση της επενδυτικής πρότασης προβλέπουν την έγκριση του σχεδίου σύμβασης πώλησης από το Ελεγκτικό Συνέδριο και την έκδοση του Προεδρικού Διατάγματος για το ΕΣΧΑΔΑ.

Ακόμη, κατά τη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου του ΤΑΙΠΕΔ, εγκρίθηκε η έναρξη της διαδικασίας αξιοποίησης του ακινήτου Castello Bibelli που βρίσκεται στην Κέρκυρα. Η συγκεκριμένη αξιοποίηση, σύμφωνα με την ανακοίνωση, προβλέπει την αξιοποίηση του υφιστάμενου ξενοδοχείου, διασφαλίζοντας τον πολιτιστικό χαρακτήρα του ακινήτου. Η διαγωνιστική διαδικασία θα ξεκινήσει εντός της επόμενης εβδομάδας.

Το Καστέλο Μπιμπέλι ή πύργος των Πολυλάδων, χτίστηκε στο τέλος του 19ου αιώνα και προορίζεται αποκλειστικά για ξενοδοχειακή χρήση. Αποτελείται από επτά κτίσματα συνολικής έκτασης 4.500 τετραγωνικών μέτρων, που βρίσκονται μέσα σε μια οικοπεδική έκταση 86 στρεμμάτων. Στο παρελθόν έχει λειτουργήσει ως ξενοδοχείο και έχει φιλοξενήσει ισχυρές προσωπικότητες, μεταξύ των οποίων ο βασιλιάς Γεώργιος Β΄, ο πρωθυπουργός Ιωάννης Μεταξάς, ο αυτοκράτορας της Αιθιοπίας Χαϊλέ Σελασιέ κ.ά. Επίσης το ακίνητο έγινε γνωστό από την ταινία «Η κόμησσα της Κέρκυρας» με πρωταγωνίστρια τη Ρένα Βλαχοπούλου. Σήμερα το ακίνητο ρημάζει καθώς από το 1982 έχει αφεθεί στον χρόνο.

Στο μεταξύ την ερχόμενη εβδομάδα θα βρεθούν στην Αθήνα κορυφαία στελέχη της Alstom και της Siemens. Πρόκειται για εταιρείες που έχουν εκδηλώσει το ενδιαφέρον τους για την ιδιωτικοποίηση της ROSCO (ή Ελληνική Εταιρεία Συντήρησης Σιδηροδρομικού Τροχαίου Υλικού, ΕΕΣΣΤΥ), προκειμένου να συμμετάσχουν σε ειδική εκδήλωση για το ευρωπαϊκό ερευνητικό πρόγραμμα Shift2Rail, που πραγματοποιείται στην Αθήνα στο πλαίσιο της ελληνικής προεδρίας στην Ε.Ε. Συγκεκριμένα την Αθήνα θα επισκεφθούν ο πρόεδρος της Alstom Transporation και επικεφαλής της προεδρεύουσας επιτροπής της Ενωσης των Ευρωπαϊκών Σιδηροδρομικών Βιομηχανιών (UNIFE), Αντρί Πουπάρ-Λαφάρζ και η αντιπρόεδρος, αρμόδια για την Επιχειρηματική Ανάπτυξη και Στρατηγική Σιδηροδρομικών Συστημάτων και στέλεχος της Siemens, Καρίνα Ρίγκπι.

Πηγή: Η Καθημερινή


Σχετικές εικόνες

  • Η Jermyn Street προτιμώμενος επενδυτής για τον Αστέρα και από το ΤΑΙΠΕΔ
comments powered by Disqus
Ταυτότητα

To portal www.spatialplandev.gr δημιουργήθηκε στα μέσα του 2014 από την εταιρεία Spatial Planning & Development Ε.Π.Ε.

Επιστημονικός Υπεύθυνος της προσπάθειας αυτής έχει οριστεί ο κ. Κωνσταντίνος Τσάντζαλος, Δικηγόρος Αθηνών, πτυχιούχος της Νομικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών (MSc) στο γνωστικό αντικείμενο Χωροταξίας – Πολεοδομίας – Περιφερειακής Ανάπτυξης του Τμήματος Μηχανικών Χωροταξίας, Πολεοδομίας & Περιφερειακής Ανάπτυξης της Πολυτεχνικής Σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και υπ. Διδάκτωρ του Τμήματος Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης της Σχολής Οικονομικών και Πολιτικών Σπουδών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Facebook