14.12.2014
Αρνητικοί οι κάτοικοι στη μεταβίβαση χρήσεων γης στην Πλάκα

Την αντίθεσή του στις προωθούμενες ρυθμίσεις του υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής (ΥΠΕΚΑ) για την περιοχή της Πλάκας εκφράζει με επιστολή του στον υπουργό κ. Γιάννη Μανιάτη ο αντιπρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Περιβάλλοντος και Πολιτισμού κ. Γιάννης Μιχαήλ.

Με το νομοσχέδιο «Πράξεις εισφοράς σε γη και χρήμα - Ρυμοτομικές απαλλοτριώσεις και άλλες διατάξεις», σύμφωνα με τον κ. Μιχαήλ, επιχειρείται μια βάναυση παρέμβαση στην Πλάκα με τροποποίηση των χρήσεων γης.

Σύμφωνα με τις προτεινόμενες ρυθμίσεις, παραδοσιακές ταβέρνες, καφενεία, εμπορικά και άλλα καταστήματα, τα οποία προϋπήρχαν της 23ης Νοεμβρίου 1982 σε διατηρητέα κτίρια και προϋφίστανται του χαρακτηρισμού, θα συνεχίσουν να λειτουργούν και να μεταβιβάζονται σε τρίτους.

«Παραμένουν ακατανόητες οι γενικόλογες διαβεβαιώσεις όπως "δεν βλάπτεται ούτε επιβαρύνεται το οικιστικό περιβάλλον" ή "ενσαρκώνεται η διάσταση του δικαιώματος επί της πολιτιστικής κληρονομιάς"» σχολιάζει ο κ. Μιχαήλ στην επιστολή του. Σύμφωνα με την Ελληνική Εταιρεία, όλα αυτά υπονομεύουν μια επιτυχημένη εφαρμογή του θεσμού των χρήσεων γης, ο οποίος βασίζεται σε λεπτομερέστατη αντιμετώπιση των αναγκών της Πλάκας.

Η Επιτροπή Πρωτοβουλίας Κατοίκων Πλάκας της Ελληνικής Εταιρείας καλεί όλους τους κατοίκους, τους επαγγελματίες, τους επισκέπτες και τους φίλους της Πλάκας σε άμεση κινητοποίηση. Ζητά από τους βουλευτές του Ελληνικού Κοινοβουλίου να μην επιτρέψουν αυτήν την τροποποίηση και από τον δήμαρχο Αθηναίων τη συμπαράστασή του. 

http://www.tovima.gr/society/article/?aid=658975

Σχετικές εικόνες

  • Αρνητικοί οι κάτοικοι στη μεταβίβαση χρήσεων γης στην Πλάκα
comments powered by Disqus
Ταυτότητα

To portal www.spatialplandev.gr δημιουργήθηκε στα μέσα του 2014 από την εταιρεία Spatial Planning & Development Ε.Π.Ε.

Επιστημονικός Υπεύθυνος της προσπάθειας αυτής έχει οριστεί ο κ. Κωνσταντίνος Τσάντζαλος, Δικηγόρος Αθηνών, πτυχιούχος της Νομικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών (MSc) στο γνωστικό αντικείμενο Χωροταξίας – Πολεοδομίας – Περιφερειακής Ανάπτυξης του Τμήματος Μηχανικών Χωροταξίας, Πολεοδομίας & Περιφερειακής Ανάπτυξης της Πολυτεχνικής Σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και υπ. Διδάκτωρ του Τμήματος Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης της Σχολής Οικονομικών και Πολιτικών Σπουδών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Facebook