14.12.2014
Αχαΐα: Κατεδαφίστηκαν 20 αυθαίρετες κατασκευές σε αιγιαλούς και παραλίες

Συνολικά 20 αυθαίρετες κατασκευές σε αιγιαλούς και παραλίες της Αχαΐας κατεδάφισε τις τελευταίες ημέρες η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου. Σε κάποιες περιπτώσεις τα πρωτόκολλα κατεδάφισης εκκρεμούσαν ακόμα και πάνω από 20 χρόνια.

Ειδικότερα, κατεδαφίστηκαν και απομακρύνθηκαν από τον αιγιαλό, αυθαίρετα κτίσματα στις περιοχές του Αγίου Βασιλείου, του Μονοδενδρίου και των Βραχνέικων.

Η Αποκεντρωμένη Διοίκηση, με ανακοίνωση που εξέδωσε τονίζει, ότι «συνεχίζει να κατέχει την πρώτη θέση, ανάμεσα σε όλες τις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις της χώρας, στις κατεδαφίσεις αυθαιρέτων κτισμάτων σε αιγιαλούς, παραλίες και τοπία ιδιαίτερου φυσικού κάλλους».

Μάλιστα, όπως επισημαίνεται, οι εργολαβίες κατεδαφίσεων που χρηματοδοτούνται από το Πράσινο Ταμείο, μέσω της Ειδικής Υπηρεσίας Επιθεώρησης και Κατεδάφισης Αυθαιρέτων θα συνεχιστούν, από τις αρχές του επόμενου χρόνου και σε άλλες περιοχές των περιφερειακών ενοτήτων της Αποκεντρωμένης Διοίκησης.

Σημειώνεται, ότι ανάμεσα στα πρωτόκολλα κατεδάφισης, που υλοποιούνται είναι και υποθέσεις που εκκρεμούσαν, από περιφέρειες και νομαρχίες, ακόμη και προ 20ετίας.

Σε δηλώσεις που έκανε ο γενικός γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Γιώργος Διδασκάλου, με αφορμή τις κατεδαφίσεις, υπογράμμισε, ότι «οι εποχές της ασυδοσίας, που καθένας μπορούσε να αυθαιρετεί, για προσωπικό όφελος, αδιαφορώντας για τις συνέπειες που προκαλεί στο περιβάλλον, αλλά και στην ποιότητα ζωής των υπολοίπων έχουν παρέλθει οριστικά και αμετάκλητα».

http://www.naftemporiki.gr/story/890539/axaΐa-katedafistikan-20-authairetes-kataskeues-se-aigialous-kai-paralies

Σχετικές εικόνες

  • Αχαΐα: Κατεδαφίστηκαν 20 αυθαίρετες κατασκευές σε αιγιαλούς και παραλίες
comments powered by Disqus
Ταυτότητα

To portal www.spatialplandev.gr δημιουργήθηκε στα μέσα του 2014 από την εταιρεία Spatial Planning & Development Ε.Π.Ε.

Επιστημονικός Υπεύθυνος της προσπάθειας αυτής έχει οριστεί ο κ. Κωνσταντίνος Τσάντζαλος, Δικηγόρος Αθηνών, πτυχιούχος της Νομικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών (MSc) στο γνωστικό αντικείμενο Χωροταξίας – Πολεοδομίας – Περιφερειακής Ανάπτυξης του Τμήματος Μηχανικών Χωροταξίας, Πολεοδομίας & Περιφερειακής Ανάπτυξης της Πολυτεχνικής Σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και υπ. Διδάκτωρ του Τμήματος Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης της Σχολής Οικονομικών και Πολιτικών Σπουδών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Facebook