10.08.2014
ΣΟΑΠ αποκτά η Δυτική Αθήνα

Αιγάλεω, Αγία Βαρβάρα, Αγίους Αναργύρους- Καματερό, Περιστέρι, Πετρούπολη, Φυλή, Χαϊδάρι και Ιλιο περιλαμβάνει το Σχέδιο Ολοκληρωμένης Αστικής Παρέμβασης Δυτικής Αθήνας (ΣΟΑΠ)

Περίπου 60 δράσεις με άξονες την ασφάλεια, την ανάπτυξη και στήριξη της οικονομικής βάσης, την κοινωνική συνοχή, το κτιριακό απόθεμα, το περιβάλλον, την πολεοδομία και τις αστικές υποδομές, περιλαμβάνει το Σχέδιο Ολοκληρωμένης Αστικής Παρέμβασης Δυτικής Αθήνας (ΣΟΑΠ), ο σχεδιασμός του οποίου αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί έως τον Σεπτέμβριο.

Όπως προέκυψε, μετά από σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο ΥΠΕΚΑ με θέμα το ΣΟΑΠ της Δυτικής Αττικής, υπό την προεδρεία του αρμόδιου υπουργού, Γιάννη Μανιάτη, ο Αναπτυξιακός Σύνδεσμος Δυτικής Αθήνας (ΑΣΔΑ) και ο Οργανισμός Ρυθμιστικού Σχεδίου Αθήνας (ΟΡΣΑ) έχουν υπογράψει σχετική προγραμματική σύμβαση, με στόχο την προώθηση ολοκληρωμένων παρεμβάσεων αστικού σχεδιασμού στις περιοχές που παρουσιάζουν προβλήματα αναπτυξιακής υστέρησης, κοινωνικής και οικονομικής συνοχής, περιβαλλοντικής υποβάθμισης και ποιότητας ζωής.

Το ΥΠΕΚΑ γνωστοποίησε ότι με τις παρεμβάσεις που βρίσκονται σε στάδιο οριστικής διαμόρφωσης από τις νέες δημοτικές αρχές των δήμων Αιγάλεω, Αγίας Βαρβάρας, Αγίων Αναργύρων- Καματερού, Περιστερίου, Πετρούπολης, Φυλής, Χαϊδαρίου και Ιλίου, επιδιώκονται η βελτίωση των υποδομών και των βασικών κοινωνικών εξυπηρετήσεων, η αντιμετώπιση της ανεργίας και η δημιουργία επαρκών ευκαιριών απασχόλησης, η ενσωμάτωση των λειτουργιών και των κοινωνικών ομάδων στον αστικό ιστό και η καταπολέμηση του κοινωνικού διαχωρισμού.

Επιπλέον, επιδιώκεται η διατήρηση και ανάδειξη της αστικής πολιτιστικής κληρονομιάς, καθώς και η γενικότερη κοινωνική, οικονομική, περιβαλλοντική και πολιτισμική αναζωογόνηση των πόλεων και των ευρύτερων αστικών περιοχών με μειονεκτικά χαρακτηριστικά.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν, μεταξύ άλλων, ο γγ Χωροταξίας και Αστικής Ανάπτυξης, Σωκράτης Αλεξιάδης, η πρόεδρος του ΟΡΣΑ, Βιβή Μπάτσου, οι δήμαρχοι Αιγάλεω, Χρήστος Καρδαράς, Χαϊδαρίου, Μιχάλης Σελέκος και Φυλής, Χρήστος Παππούς, οι αντίδημαρχοι Αγίων Αναργύρων- Καματερού, Μαρία Παναγιωτάκη, Πετρούπολης, Θανάσης Φιλιππου και Ιλίου, Γιώργος Λιόσης και ο πρόεδρος του ΑΣΔΑ, Ανδρέας Μποζίκας.

RE+D Magazine

Σχετικές εικόνες

  • ΣΟΑΠ αποκτά η Δυτική Αθήνα
comments powered by Disqus
Ταυτότητα

To portal www.spatialplandev.gr δημιουργήθηκε στα μέσα του 2014 από την εταιρεία Spatial Planning & Development Ε.Π.Ε.

Επιστημονικός Υπεύθυνος της προσπάθειας αυτής έχει οριστεί ο κ. Κωνσταντίνος Τσάντζαλος, Δικηγόρος Αθηνών, πτυχιούχος της Νομικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών (MSc) στο γνωστικό αντικείμενο Χωροταξίας – Πολεοδομίας – Περιφερειακής Ανάπτυξης του Τμήματος Μηχανικών Χωροταξίας, Πολεοδομίας & Περιφερειακής Ανάπτυξης της Πολυτεχνικής Σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και υπ. Διδάκτωρ του Τμήματος Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης της Σχολής Οικονομικών και Πολιτικών Σπουδών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Facebook