12.06.2014
«Παγώνουν» οι διαγωνισμοί για απορρίμματα

Το «πάγωμα» των τεσσάρων διαγωνισμών για τη διαχείριση των απορριμμάτων στην Αττική ανακοίνωσε χθες ο απερχόμενος περιφερειάρχης Γιάννης Σγουρός. Με τον τρόπο αυτό οδηγεί τη διάδοχό του, Ρένα Δούρου, να τοποθετηθεί πριν από την ανάληψη των καθηκόντων της επί του φλέγοντος ζητήματος των απορριμμάτων, το οποίο ήταν ψηλά στην προεκλογική της εκστρατεία.

«Καλώ τη νέα διοίκηση να αναλάβει άμεσα τις ευθύνες του Συνδέσμου. Ας περάσουμε πλέον από τη θεωρία στην πράξη. Η καθημερινότητα του ΕΔΣΝΑ δεν μπορεί να περιμένει», ανέφερε σε δήλωσή του ο κ. Σγουρός. «Δεν μπορούμε από τη μία να κατηγορούμαστε εμείς για δημιουργία τετελεσμένων, αν προχωρήσουμε οποιαδήποτε ενέργεια, και από την άλλη να κατηγορούμαστε για απραξία αν δεν κάνουμε τίποτα».

Ο απερχόμενος περιφερειάρχης Αττικής και πρόεδρος του ΕΔΣΝΑ εισηγήθηκε στην Εκτελεστική Επιτροπή του ΕΔΣΝΑ να αναστείλει τους διαγωνισμούς και τα μέλη αυτής να υποβάλουν τις παραιτήσεις τους στον νέο υπουργό Εσωτερικών. Η κίνηση του κ. Σγουρού μπορεί να ερμηνευτεί ποικιλοτρόπως: είτε ως μια διευκόλυνση του κ. Σγουρού προς την κ. Δούρου, προκειμένου να μην ληφθούν αποφάσεις που μπορεί ύστερα από λίγο να αναιρεθούν. Ή ως πολιτικός ελιγμός, προκειμένου να την «εκβιάσει» να τοποθετηθεί άμεσα για την τύχη των τεσσάρων διαγωνισμών ΣΔΙΤ για τα απορρίμματα, ανοίγοντας πρόωρα ένα καυτό «μέτωπο» αντιπαράθεσης της κυβέρνησης με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Η Εκτελεστική Επιτροπή, πάντως, είναι ένα από τα σημαντικά όργανα του ΕΔΣΝΑ, αφού ασκεί κάθε αρμοδιότητα σχετική με τη λειτουργία του συνδέσμου εκτός από εκείνες που ανήκουν στο διοικητικό συμβούλιο και τον πρόεδρο. Η αναπλήρωση των μελών της δεν μπορεί, βέβαια, να γίνει πριν από την ανάληψη των καθηκόντων των νέων τοπικών αρχόντων (τον Σεπτέμβριο), το οποίο πρακτικά σημαίνει ότι ο ΕΔΣΝΑ περνά σε απραξία.

Υπενθυμίζεται ότι στους διαγωνισμούς ΣΔΙΤ για την Κερατέα και το Γραμματικό επίκειται η έγκριση των τελικών όρων του διαγωνισμού, ενώ στη Φυλή και τα Ανω Λιόσια δεν έχει ακόμα ξεκινήσει η φάση του ανταγωνιστικού διαλόγου.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΛΙΑΛΙΟΣ

Πηγή: Η Καθημερινή


 

Σχετικές εικόνες

  • «Παγώνουν» οι διαγωνισμοί για απορρίμματα
comments powered by Disqus
Ταυτότητα

To portal www.spatialplandev.gr δημιουργήθηκε στα μέσα του 2014 από την εταιρεία Spatial Planning & Development Ε.Π.Ε.

Επιστημονικός Υπεύθυνος της προσπάθειας αυτής έχει οριστεί ο κ. Κωνσταντίνος Τσάντζαλος, Δικηγόρος Αθηνών, πτυχιούχος της Νομικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών (MSc) στο γνωστικό αντικείμενο Χωροταξίας – Πολεοδομίας – Περιφερειακής Ανάπτυξης του Τμήματος Μηχανικών Χωροταξίας, Πολεοδομίας & Περιφερειακής Ανάπτυξης της Πολυτεχνικής Σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και υπ. Διδάκτωρ του Τμήματος Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης της Σχολής Οικονομικών και Πολιτικών Σπουδών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Facebook