29.11.2014
Ρυμοτομική ανάπλαση και τουριστική αναβάθμιση στο Μικρολίμανο

Υπερψηφίστηκε η τροπολογία που κατατέθηκε με πρωτοβουλία του βουλευτή Α’ Πειραιώς και Νήσων της ΝΔ, Κ. Αρβανιτόπουλου, για την αναστολή των διοικητικών κυρώσεων για τις κατασκευές της οδού «Ακτή Κουμουνδούρου» στο Μικρολίμανο και τη διατήρηση των κατασκευών αυτών μέχρι την έγκριση των μελετών ανάπλασης της περιοχής.

Σύμφωνα με την τροπολογία, διασφαλίζονται εκατοντάδες θέσεις εργασίας των επιχειρήσεων, δίνεται στον Πειραιά η έσχατη ευκαιρία για τη ρυμοτομική ανάπλαση του Μικρολίμανου και την προώθηση της βέλτιστης τουριστικής ανάπτυξης της περιοχής.

Με την τροπολογία τίθεται ανώτατο όριο 12 μηνών για την μετεγκατάσταση των καταστημάτων και καλούνται οι αρμόδιες Αρχές για την οριστική έγκριση των μελετών ανάπλασης.

Οπως έγραφε το ered.gr σε σχετικό δημοσιέυμα η τροπολογία Αρβανιτόπουλου στεκόταν κυρίως στη διατήρηση των κατασκευών στα καταστήματα στο Μικρολίμανο μέχρι την έγκριση των μελετών ανάπλασης της περιοχής.

Ο κ. Αρβανιτόπουλος είχε προτείνει επίσης, «προς αποφυγή της διαιώνισης της υφιστάμενης κατάστασης, που παρεκκλίνει της κείμενης χωροταξικής και περιβαλλοντικής νομοθεσίας» να οριστεί ανώτατη προθεσμία 12 μηνών από την ψήφιση της διάταξης, μέσα στην οποία θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί τόσο οι σχετικές μελέτες αναπλάσεως όσο και η μετεγκατάσταση των κατασκευών.

RE+D magazine

Σχετικές εικόνες

  • Ρυμοτομική ανάπλαση και τουριστική αναβάθμιση στο Μικρολίμανο
comments powered by Disqus
Ταυτότητα

To portal www.spatialplandev.gr δημιουργήθηκε στα μέσα του 2014 από την εταιρεία Spatial Planning & Development Ε.Π.Ε.

Επιστημονικός Υπεύθυνος της προσπάθειας αυτής έχει οριστεί ο κ. Κωνσταντίνος Τσάντζαλος, Δικηγόρος Αθηνών, πτυχιούχος της Νομικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών (MSc) στο γνωστικό αντικείμενο Χωροταξίας – Πολεοδομίας – Περιφερειακής Ανάπτυξης του Τμήματος Μηχανικών Χωροταξίας, Πολεοδομίας & Περιφερειακής Ανάπτυξης της Πολυτεχνικής Σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και υπ. Διδάκτωρ του Τμήματος Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης της Σχολής Οικονομικών και Πολιτικών Σπουδών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Facebook