26.02.2014
Την πεζοδρόμηση της Σταδίου προτείνουν αρχιτέκτονες

Οι αρχιτέκτονες Δημήτρης Κονταργύρης και Ανδρέας Βεντουράκης παρουσίασαν σήμερα την πρόταση τους για πεζοδρόμηση της Σταδίου. Η πρόταση των αρχιτεκτόνων παρουσιάστηκε στο πλαίσιο ημερίδας που τελεί υπό την αιγίδα του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων.   Όπως γράφουν Τα Νέα, οι δημιουργοί της πρότασης υποστηρίζουν ότι με την πεζοδρόμηση του άξονα Σταδίου - Φιλελλήνων επιτυγχάνεται η άμεση σύνδεση της Πλατείας και του Μετρό Συντάγματος με τον πεζόδρομο της Ερμού. Αυτό, όπως εξηγούν, θα έχει ως συνέπεια τη διαμόρφωση «μιας συνεχούς τριγωνικής περιπατιτικής διαδρομής Σταδίου-Ερμού-Αιόλου, συνολικού μήκους 2.300 μέτρων που θα πλαισιώνει το εμπορικό τρίγωνο».

Σε ό,τι αφορά τις συγκοινωνιακές παρεμβάσεις προβλέπεται η εκτροπή της κυκλοφορίας της Σταδίου στην Ακαδημίας και της Φιλελληλων στην Αμαλίας. Η Πανεπιστημίου θα εξυπηρετεί την ροή καθόδου προς Ομόνοια και η Ακαδημίας την ροή ανόδου προς Σύνταγμα.

http://www.lifo.gr/now/society/43127

Σχετικές εικόνες

  • Την πεζοδρόμηση της Σταδίου προτείνουν αρχιτέκτονες
comments powered by Disqus
Ταυτότητα

To portal www.spatialplandev.gr δημιουργήθηκε στα μέσα του 2014 από την εταιρεία Spatial Planning & Development Ε.Π.Ε.

Επιστημονικός Υπεύθυνος της προσπάθειας αυτής έχει οριστεί ο κ. Κωνσταντίνος Τσάντζαλος, Δικηγόρος Αθηνών, πτυχιούχος της Νομικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών (MSc) στο γνωστικό αντικείμενο Χωροταξίας – Πολεοδομίας – Περιφερειακής Ανάπτυξης του Τμήματος Μηχανικών Χωροταξίας, Πολεοδομίας & Περιφερειακής Ανάπτυξης της Πολυτεχνικής Σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και υπ. Διδάκτωρ του Τμήματος Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης της Σχολής Οικονομικών και Πολιτικών Σπουδών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Facebook